На Харківщині стартували «Тижні Німеччини в Україні 2018»

Неділя, 21 жовтня 2018, 16:17
В урочистому заході з нагоди відкриття харківських «Тижнів Німеччини в Україні 2018» взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.
На Харківщині стартували «Тижні Німеччини в Україні 2018»

«Німеччина для України є дуже важливим партнером. Оскільки саме Німеччина підтримує нашу країну на європейському шляху. Саме Німеччина сьогодні активно виступає, як посередник щодо мирного врегулювання ситуації на сході країни. Саме Німеччина нам допомагає повертати українських заручників, - сказав Анатолій Бабічев. - Тому маємо честь вже вшосте поспіль брати участь у відкритті «Тижнів Німеччини в Україні 2018». Упевнений, що ця подія дасть новий поштовх не тільки для розвитку міжкультурних зв'язків, а й для розвитку міждержавних відносин».

Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Вольфганг Мессінгер зазначив, що «Тижні Німеччини в Україні» - це широкий спектр заходів, які презентують громадськості по всій країні величезну різноманітність сфери культури, освіти, науки, суспільної активності, економіки.

«У рамках «Тижнів Німеччини в Україні 2018» проходить близько сімдесяти заходів по всій країні. Їх мета продемонструвати українцям всі грані діяльності Німеччини в Україні та для України. Завдяки нашим харківським партнерам «Тижні Німеччини в Україні» проходять в цьому регіоні найбільш насичено», - сказав Вольфганг Мессінгер.

З нагоди відкриття в регіоні «Тижнів Німеччини в Україні 2018» в Харківській філармонії відбувся урочистий концерт. У ньому взяли участь відомі музиканти: Крістіан Шмітт (орган) і Отто Заутер (труба-пікколо).

«Тижні Німеччини в Україні» пройдуть з 19 жовтня по 2 листопада в 14 містах країни.

У Харкові можна буде побачити виставки, художні та історичні, підготовлені партнерами Генерального консульства Німеччини. Молодь очікують різноманітні конкурси на знання німецької мови та Німеччини, покази документальних і художніх фільмів, дискусії і форуми.

З програмою та додатковою інформацією можна ознайомитися тут.

Довідка. «Тижні Німеччини в Україні» були вперше організовані восени 2013 року і проводяться щорічно. Організаторами є Посольство Німеччини в Києві, Генеральне консульство в Донецьку з місцем знаходження в Дніпрі, а також Почесні консули в Харкові, Одесі, Львові та Чернівцях. Велика кількість німецьких організацій є партнерами «Тижнів Німеччини в Україні», які проводять заходи самостійно

comments powered by HyperComments