В Харкові відбудеться виставка, присвячена пам’яті жертв Голодомору

Вівторок, 20 листопада 2018, 12:18
Художній музей презентує виставку, яка відображає одну з найтемніших сторінок української історії. 
В Харкові відбудеться виставка, присвячена пам’яті жертв Голодомору

Основа експозиції — це сучасні плакати харківських художників, членів Міжнародної асоціації дизайнерів-графіків «4-й блок». Їй притаманна концептуальність у висвітленні теми, що в свою чергу свідчить про осмислення авторами причин і наслідків голоду 1932-1933 років. Ці плакати служать інформаційно-смисловою та емоційною антитезою представленим на виставці мальовничим творам з колекції музею 30-х років.  

За словами представництва музею, картина Івана Шульги «Г.І.Петровський серед колгоспників»  просувала ідею про успішну колективізацію селянських господарств, «Колгоспне жито» Миколи Бурачека викликає питання про те, як на такій родючій землі стався небачений у цивілізованому світі голод, що забрав, лише за документально підтвердженими фактами, до чотирьох мільйонів осіб дорослого населення.  

Інформаційну складову виставки доповнить запланована демонстрація фільму Ганни Гін «Жорна голоду», який було створено 2008 року за спогадами жителів 17 районів Харківської області – вцілілих очевидців Голодомору.   

Виставку підготовлено за фінансової підтримки Благодійного фонду «Дар». 

Відкриття експозиції відбудеться 21 листопада о 16:00 за адресою: вул. Жон Мироносиць, 9.

comments powered by HyperComments