Харків‘яни можуть прочитати книгу про доброчинців, які рятували людей за часів Голодомору

Вівторок, 20 листопада 2018, 14:21
В Україні було презентоване нове доповнене видання книги «Людяність у нелюдяний час».
Харків‘яни можуть прочитати книгу про доброчинців, які рятували людей за часів Голодомору

До збірки увійшла інформація про більш ніж 180 доброчинців, які рятували людей у роки Голодомору. Їх, прізвища та імена вдалося становити завдяки документальним даним та усним свідчень. Голодомор є страшною сторінкою України, зазначив співробітник Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак, який брав участь у презентації видання.

За його словами, це призвело до мільйонів убитих голодом, мільйонів покалічених, тисячі випадків канібалізму. Це були і десятки тисяч виконавців злочинних наказів, що відбирали останнє в голодних селян. Але незважаючи на всі обставини, були люди, які готові опиратися жорстокій системі та допомагати іншим. Історії таких людей увійшли до цієї книги.

Перше видання книжки «Людяність у нелюдяний час. Доброчинці в часи Голодомору» вийшло у 2013 році. Там були оприлюднені відомості про понад 140 доброчинців. То були вчителі, лікарі, священики, голови сільрад та інші люди, чиї діяння збереглися у народній пам’яті.

Отримати безкоштовно книгу можна, звернувшись з листом до Українського інституту національної пам’яті, зазначають на урядовому порталі.

Нагадаємо, 24 листопада відбудуться загальнодержавні жалобні заходи до 85-х роковин Голодомору. О 16:00 пройде загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої українці вдома по всьому світу запалюватимуть свічки пам'яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору.

 

comments powered by HyperComments