Харків'янам представлять творчість сучасних художників

Вівторок, 27 листопада 2018, 11:27
В галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартує виставка живопису, графіки та скульптури сучасних художників. 
Харків'янам представлять творчість сучасних художників

Декілька років поспіль напередодні дня народження нашої Зінаїди Серебрякової в галереї «Мистецтво Слобожанщини» демонструються роботи учасників всеукраїнських художніх конкурсів, присвячених пам’яті художниці. Цього року провідна тема - це «Портрет родини художника в інтерʼєрі». 

«Іноді художниця зображувала й себе серед рідних – у дзеркалі, за написанням картини. Інтерʼєри тут – не умовний фон. Саме вони створюють атмосферу родинного затишку, налагодженого побуту (навіть у трагічному 1919 році, у голодному Харкові), ми відчуваємо надзвичайну гармонію стосунків у цій родині, любов, яка панує у тісному родинному колі», - розповідають у галереї. 

В експозиції представлені також не тільки завершені роботи, але й етюди – замальовки побутових ситуацій, самодостатні, які художники й не збиралися використовувати для чогось більш поважного. 

У галереї представлені графічні, мальовничі та скульптурні роботи, виконані в різних стилістичних манерах, у різні роки, з різними авторськими інтенціями, але об’єднані, в першу чергу, симпатією до зображуваних персонажів, що й не дивно, бо це рідні люди, й такі картини пишуться не «на замовлення». 

Урочисте відкриття виставки живопису, графіки та скульптури сучасних художників за підсумками конкурсу ім. Зінаїди Серебрякової «Портрет родини художника в інтер`єрі» відбудеться 29 листопада о 17:00. 

Подивитися роботи можна з 29 листопада по 15 грудня.

comments powered by HyperComments