Відомі мешканці Харкова виступлять на закритті міжнародного фестивалю

Вівторок, 4 грудня 2018, 13:26
10 грудня в Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті завершиться XXV Міжнародний фестиваль виконавської майстерності «Музика - наш спільний дім».
Відомі мешканці Харкова виступлять на закритті міжнародного фестивалю

У заключному концерті виступлять відомі музиканти. Це  колишні учні школи Валерій Соколов та Олексій Шадрін, а також португальський піаніст Рауль да Коста. Вони будуть виконувати у супроводі Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» музику Чайковського і Бетховена.    

Слід нагадати, що в поточному році Харківська середня спеціалізована музична школа-інтернат, в якій проходить фестиваль, відзначає своє 75-річчя. За час роботи школа підготувала понад 2000 музикантів. Майже 35 років її очолює заслужений діяч мистецтв України, професор кафедри оркестрових духових інструментів та оперно-симфонічного диригування Харківської консерваторії Валерій Алтухов.

У програмі закриття фестивалю прозвучать Концерт для скрипки з оркестром Петра Чайковського і потрійний концерт Людвіга ван Бетховена. Ці твори відносяться до числа найбільш затребуваних на концертних майданчиках Європи. У свій час їх чудово виконували такі легендарні музиканти як Давид Ойстрах, Святослав Ріхтер і Мстислав Ростропович.

Концерт-закриття XXV Міжнародного фестивалю виконавської майстерності «Музика - наш спільний дім» відбудеться у великій залі Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату (вул. Благовіщенська, 19) 10 грудня, початок - о 17:00.

Наступний концерт за участю МАСО «Слобожанський» пройде 21 грудня на сцені ХНАТОБу. Це буде благодійний концерт «Класична феєрія», кошти від продажу квитків на який підуть на допомогу дітям з вадами зору. Початок - о 18:30.

Придбати квитки на концерт можна в касі МАСО «Слобожанський», тел.: 706-17-16, адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру).

comments powered by HyperComments