«Мистецтво Слобожанщини» презентує «Харків очима Зінаїди Серебрякової»

Субота, 8 грудня 2018, 17:07
11 грудня о 17:00 відбудеться лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво».
«Мистецтво Слобожанщини» презентує «Харків очима Зінаїди Серебрякової»

Які вулиці і будинки нагадують про визначну художницю, чиє життя з 1885-го по 1920-й роки було пов’язане з Харковом та Харківщиною? Хто з харків’ян був другом Серебрякової, кого з жителів міста вона увічнила у портретах, де знаходяться ці роботи?

На ці та інші питання відповість лектор, автор низки досліджень про перебування Серебрякової у Харкові та упорядник двох випусків міні-альбомів «Харків Зінаїди Серебрякової».

Вхід – вільний, за адресою: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).   

Довідка. Михайло Красиков – поет, етнограф, фольклорист, літературознавець, культуролог, мистецтвознавець.  Автор бл. 800 наукових, науково-популярних та літературних публікацій. Упорядник бл. 50 книг. Член Національної спілки письменників України,  кандидат філологічних наук, директор Харківського відділення Українського етнологічного центру Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології НАН України, професор кафедри етики, естетики та історії культури Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»,  директор Етнографічного музею «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича НТУ «ХПІ», член Міжнародної асоціації мистецтвознавців та низки інших наукових товариств та асоціацій, почесний член Всеукраїнської спілки краєзнавців, голова Ради Неформального товариства друзів Зінаїди Серебрякової.

comments powered by HyperComments