Харків’янам представлять незвичайний музично-поетичний перформанс

Понеділок, 10 грудня 2018, 14:06
15 грудня в Харкові в останній раз пройде концертна програма “МНОГО[СЛОВ]НО”.
Харків’янам представлять незвичайний музично-поетичний перформанс

Це вірші і пісні на вірші Наталі Кот в незвичайному музичному супроводі групи "Юність Юнга" (Олег Каданов і Артем Дяста). Творці програми представлять незвичайне поєднання звуків, слів і тиші в двогодинному перфомансі, передає PR-агентство "Bagels & Letters": 

"Це вірші про любов. До тата, до міста, до різних речей, це роздуми про життя, смерть, самотність і згубні впливи особистості на саму себе", - говорить поетеса Наталі Кот. 15 грудня, в суботу вона та гурт "Юність Юнга" в складі Олега Каданова й Артема Дяста дадуть останній концерт з програмою "МНОГО [СЛОВ] НО". Це вірші та пісні на слова Наталі в незвичайному музичному супроводі. Творці програми покажуть незвичне поєднання звуків, слів і тиші в двогодинному перфомансі. 

Вперше Кот, Каданов і Дяст виступили з цією програмою чотири роки тому. Музиканти спеціально для перфомансу створили гурт "Юність Юнга". Основою виступу стали вірші Наталі, а звуковий супровід створювали разом, знаходячи в звичайних інструментах незвичне звучання, яке створює потрібну авторам програми атмосферу. 

"Хлопці використовують примочки для створення різних ефектів, десь просто стукають по деці гітари, - пояснює поетеса. - Наприклад, до одного з віршів дуже підходив якийсь скрегіт, Артем навіть думав використовувати смичок, але у мене під рукою виявилася пилка для нігтів, тепер вона - частина інструментарію ". 

Наталі Кот побудувала програму таким чином, щоб вірші, схожі за настроем, були в одному блоці. Вони перетікають один в одний, в пісні, мелодії змінюються шумами - вся програма поступово та м'яко пливе по залу, пояснюють учасники концерту. 

"Настрій концерту меланхолійний, тому іноді я бачу, як в залі хтось плаче, - ділиться Наталі Кот. - Заздалегідь прошу пробачення, що буде трохи сумно. Але щиро". 

Самій поетесі теж сумно розлучатися з програмою, але потрібно реалізовувати нові плани. Незабаром вийде аудіозбірка віршів Наталі Кот, в якій читачами будуть відомі люди. Збірник "Початок" розділений на "чоловічу" та "жіночу" частини. Першою вийде "чоловіча". 

"У мене є вірші, які я хотіла послухати у виконанні чоловіків. І декілька людей погодилися це зробити. Першим став Євген Фьодоров з Tequilajazzz, - згадує поетеса. - Це диво - з боку чути свої ж слова. У мене було відчуття, що це не я написала, а якийсь інший поет. І, що приємно - навіть дуже непоганий поет". 

Крім Євгена Фьодорова, вірші читають музиканти Олег Каданов і Олександр Девяткин, поет Сергій Жадан, актори Олександр Маркін, Дмитро Петров, Вадим Норштейн, Сергій Савлук. 

"Дуже цікаво було співпрацювати з Сергієм Жаданом. В основному в проекті взяли участь музиканти й актори. А ось почути свої вірші у виконанні поета, який до того ж пише українською, було дуже незвично та круто. Основна частина голосів і музичних підкладок зроблена, тож ми дуже близькі до фіналу, - зізналася Наталі Кот. - Не хочу давати обіцянок, але сподіваюся, до весни встигнемо збірку випустити". 

А нова концертна програма на зміну "МНОГО [СЛОВ] НО" обов'язково буде. "Ми вже почали придумувати нові звукові штуки", - поділилася поетеса. 

Побачити та почути концерт "МНОГО [СЛОВ] НО" можна Heisenberg Pub (пр. Науки, 50) в суботу, 15 грудня, о 20:00. 

Захід в Facebook

comments powered by HyperComments