У Харкові презентували перший том «Зводу пам’яток історії та культури України», присвячений Харківщині

Вівторок, 18 грудня 2018, 15:56
У перший том увійшли пам’ятки Куп’янського району Харківської області.
У Харкові презентували перший том «Зводу пам’яток історії та культури України», присвячений Харківщині

«2018 рік в Україні - рік охорони культурної спадщини. Ми на Харківщині зробили в цьому році багато роботи у цій сфері. І це лише початок» - сказав на презентації заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Наступна книга Харківського тому енциклопедії буде присвячена місту Чугуїв.

Нагадаємо, 7 грудня у Харкові презентували книгу «Видатні поляки і Харків: бібліографічний словник (1805-1918)». Представила книгу особисто автор – Любов Жванко. Генеральний консул Республіки Польща в Харкові також відзначив велику кількість проектів, що реалізуються під егідою консульства та обласної влади. На завершення зустрічі автор книги «Видатні поляки і Харків: бібліографічний словник (1805-1918)» Любов Жванко передала примірник свого видання голові ХОДА Юлії Світличній.

24 листопада під час відкриття експозиції заступник голови ХОДА Михайло Черняк передав до музею другу книгу «Національна книга пам’яті жертв 1932-1933 років в Україні. Харківська область».

«Минуле видання книги пам’яті було надруковане майже 10 років тому. У другій книзі доповнений перелік жертв Голодомору 1932-1933 років, що проживали на той час на території Харківської області. Матеріал допрацьований спеціалістами, але й на даний момент він не повний. Усі ми знаємо, як факти на той час приховували, а насправді люди вмирали цілими селами. Ми й надалі працюватимемо над тим, аби відновити історичну справедливість. Наш народ повинен знати свою історію», - відзначив Михайло Черняк.

 

 

comments powered by HyperComments