В Харкові відбудеться концерт за участі двох народних артистів 

Понеділок, 21 січня 2019, 14:56
Колишні харків'яни вирішили виступити разом в рідному місті.
В Харкові відбудеться концерт за участі двох народних артистів 

25 січня в Будинку Алчевських відбудеться концерт за участі одразу двох народних артистів —диригента Алліна Власенка і скрипальки Богдани Півненко. Музичний супровід їм забезпечить МАСО «Слобожанський». Програма концерту «Зимові фантазії» побудована навколо романтичної класики.  

Аллін Власенко свого часу закінчив Харківську консерваторію і нині є диригентом Національної опери України. Він вважається знаковою постаттю в академічному мистецтві України. Народному артисту України, професору Національної музичної академії України імені Петра Чайковського зараз 81 рік. Протягом 60 років своєї музичної кар’єри він диригував багатьма провідними симфонічними оркестрами не тільки в Україні, а й закордоном.  

Також того дня виступить солістка Національного ансамблю «Київська камерата», народна артистка України Богдана Півненко (скрипка). За словами самого Власенка, нині вона провідною скрипалькою України. Півненко регулярно гастролює в Україні та поза її межами. Під час концертів вона виконує музику українських композиторів. Також в її репертуарі можна почути практично всі шедеври світової скрипкової класики». 

У першому відділенні концерту «Зимові фантазії» Богдана Півненко разом з Молодіжним оркестром виконає Концерт №5 для скрипки з оркестром бельгійського композитора Анрі Вьетана, а також «Інтродукцію і Рондо каприччиозо» Каміля Сен-Санса. А в другому відділенні можна буде почтути «Франческу да Ріміні» Петра Чайковського та Інтермеццо з опери «Манон Леско» Джакомо Пуччіні. За словами народних артистів, ці романтичні класичні твори обов'язково повинні сподобатися глядачам. 

Нагадаємо, що концерт «Зимові фантазії» відбудеться в Будинку Алчевських (вул. Жон Мироносиць, 13) в п'ятницю, 25 січня, початок о 19:00.

comments powered by HyperComments