Харків’яни можуть послухати пісні Української революції 1917-1921 років

Четвер, 24 січня 2019, 10:11
Пісні часів Української революції 1917-1921 рр., які майже сто років ніхто не слухав, були викладені у вільний доступ.
Харків’яни можуть послухати пісні Української революції 1917-1921 років

Цей аудіоальбом є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті, народного артиста Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька». Робота над альбомом тривала майже рік. Він носить назву «Пісні Української революції». Записи можна як послухати, так і завантажити.  

За словами голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, випуск даного альбому є ще одним нестандартним підходом, який покликаний популяризувати українську історію. Він підкреслив, що українцям варто почути пісні тих років, щоб пізнати дух, ідеали, прагнення та перемоги Української революції. В’ятрович зазначив, що люди, які тоді боролися з свободу України, схожі на наших сучасників.  

Більшість пісень були написані класиками української літератури - Олександром Олесем, Грицьком Чупринкою, Миколою Вороним, Христею Алчевською та іншими. Музика була написана композиторами Кирилом Стеценком, Миколою Леонтовичем, Олександром Кошицем, Яковом Степовим, Павлом Синицею, Костянтином Богуславським, Левком Ревуцьким. 

Як розповів лідер гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко, музична збірка в тому числі є результатом його тридцятилітньої праці з пошуку правдивих музичних пам'яток тієї епохи. Усі ці пісні виконувалися на великих і малих сценах України в часі 1917-21 років. Але багато з них були забуті майже століття. 

comments powered by HyperComments