В Харкові відбудеться виставка українського народного мистецтва

Середа, 30 січня 2019, 10:15
Експозицію робіт Олесі Вакуленко презентує Обласний центр культури.
В Харкові відбудеться виставка українського народного мистецтва

Виставка «Ой, радуйся, земле!» українського народного мистецтва буде проходити з 31 січня по 25 лютого. В експозицію увійшли роботи молодої харківської художниці і дизайнерки Олесі Вакуленко, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, наймолодшої представниці мистецької династії Самарської-Вакуленків. 

На виставці можна буде побачити роботи в різних видах мистецтва. Це і декоративний розпис, і витинанки, і графіка. Окрасою експозиції стануть сукні з авторським розписом та розмальований посуд. Всім творам притаманний оригінальний стиль, який базується на мотивах українського народного мистецтва.  

Роботи Вакуленко можна побачити колективних і персональних виставках, які проходили в Україні, Франції, Німеччині, Польщі, Словаччині, Сербії, Казахстані тощо. Одяг з її авторським розписом був представлений під час показів як в Україні, так і за її межами.  

Нагадаємо, що харків'яни можуть більше дізнатися про художника Іллю Рєпіна. Лекцію про відомого художника прочитає професор, доктор мистецтвознавства, художник Олександр Шило. 

comments powered by HyperComments