Маштабніше, ніж очікувалось: як Харків зустрів фестиваль Plan B

Юлія Гуш  |  Понеділок, 18 лютого 2019, 16:17
16 та 17 лютого в місті проходив Plan B, фестиваль соціальних інновацій та нової музики.
Маштабніше, ніж очікувалось: як Харків зустрів фестиваль Plan B

За ці два дні в місті відбулася ціла низка соціокультурних подій — виставок, концертів, кінопоказів, воркшопів, публічних дискусій та відкритих інтерв’ю, в яких взяли участь гості як з України, так і з-за кордону. Протягом двох днів мешканці та гості Харкова могли обрати будь-яку активність на свій смак — починаючи з плакатної виставки на тему толерантності та закінчуючи музичними виступами, в яких  взяло участь близько сорока артистів. І незважаючи на те, що фестиваль свого часу був перенесений на три місяці, він зміг зібрати солідну кількість людей.  

“Ми планували проводити його з 30 листопада по 2 грудня, — розповіла Аліна Ханбабаєва, організаторка фестивалю Plan B, — але десь за п‘ять днів до фестивалю в країні оголосили військовий стан. І оскільки наш фестиваль пов‘язаний з пересуванням великої кількості людей між областями України, то не всі наші фінансові партнери виявились до цього готовими через підвищені стандарти безпеки. І після перемов з ними ми домовились перенести фестиваль. Ми швиденько переформатувалися та зробили Plan C – невеличку подію, яка стала тізером Plan B”. 

Програма фестивалю була поділена на дві частини – денну та нічну. В межах денної відбулися десятки різноманітних виступів, дискусій та відкритих інтерв’ю, в яких взяли участь експерти з різних країн світу. Зокрема, вони говорили про мистецтво, культуру, медіа, бізнес, обговорювали актуальні проблеми сьогодення і не тільки. А нічна в свою чергу була повністю віддана музичним виступам та концертам.  

“Так, я задоволена фестивалем, — зазначила Ханбабаєва, — мені здається, що цього року аудиторія приділяє значно більше уваги до фестивалю: більше відвідувачів на всіх локаціях, більше уваги ЗМІ, більше уваги спікерів. І взагалі, мені здається, що цього року нам вдалося покращити організаційний рівень”.  

  

comments powered by HyperComments