Життя триває: харків‘янам показали портрети дружин загиблих військових

Юлія Гуш  |  Вівторок, 19 лютого 2019, 10:27
В Харкові стартувала фотовиставка «Почуй мій голос». Присвячена вона жінкам, які втратили чоловіків через війну на Донбасі.
Життя триває: харків‘янам показали портрети дружин загиблих військових

Виставка зараз проходить в КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва». Організована вона була БО «Благодійний фонд «Карітас Харків». За словами представників організації, зараз не часто згадують про вдів, які втратили своїх чоловіків в зоні АТО. Але це варто було б зробити, адже ці жінки свого часу пережили величезну втрату та були змушені заново будувати своє життя.

«Нам хотілося показати іншу сторону медалі, – розповіла Марина Краснова, координатор проектів «Карітас» в Харкові – про те, що у війни є і жіноче обличчя. Бо Україна зараз втрачає своїх найкращих чоловіків. І їх дружини залишаються наодинці зі своїми проблемами. Тому для нас було важливим показати саме цих жінок, розповісти про їх життя, їх історії кохання. І це було сміливо відкрити перед нами свою душу, розповісти про своїх героїв. І якщо заглянути їм в очі – то ми побачимо всю силу, всю міць цих жінок. І нам надзвичайно було приємно, що вони погодились взяти участь в цьому проекті».

«Для мене був цікавий цей проект, – зазначив фотограф Ігор Цирітелль, – зйомка йшла два дні. Складність виникала в тому плані, що не хотілося зробити просто 30 фотографій. Щоб це не перетворилося на постановочну зйомку. Тому більше старалися спілкуватися. Не просили займати якісь пози. Щоб було більше природності. Я дуже хотів донести те, що життя триває, що дівчата всі красиві, всі різні. І їх об‘єднує таке горе».

Всі фотографії, представлені на виставці, монохромні. За словами фотографа, це робить їх більш виразними, адже яскраві кольори відвертають увагу від найголовнішого – очей моделей.

Подивитися на ці фотографії можна буде до 11 березня.

comments powered by HyperComments