В Харківському Літмузеї розкажуть про життя заробітчан

Четвер, 18 квітня 2019, 09:10
18 квітня о 18.30 відбудеться відкриття нового сезону ЛІТературного ПРОстору для спілкування у Харківському ЛітМузеї. Цього разу тема для дискусії – заробітчани.
В Харківському Літмузеї розкажуть про життя заробітчан

У розмові з письменницею Яною Опарій, художником-монументалістом Романом Мініним, архієпископом Ігорем (Ісіченком)  та експертом-соціологом Олегом Конотопцевим мова піде про плюси та мінуси перебування наших співвітчизників у статусі емігрантів.

Авторка «Блогу на чемоданах», Яна Опарій у своїй новій книзі «Мудра кішка Варшава» пише про тих, «кому здалося, що кращим життя може бути лише за кордоном». У рамках ЛітПро письменниця розкаже про свій досвід проживання в Європі, які реальні історії стали основою сюжету її книги і яким чином українські письменники можуть заробляти своєю творчістю.

Художник-монументаліст Роман Мінін розповість, чому вимушений думати про еміграцію і як саме на це рішення впливає внутрішня культурна політика. А також пояснить, у чому принципова різниця у стратегіях розвитку культурної сфери в Україні та інших державах і що саме ми можемо вже зараз змінити на краще.

ЛітПро: літературний простір для спілкування. Проект виник до 30-річчя ЛітМузею як демонстрація музею майбутнього – простору, в якому комфортно всім і в якому формується творче середовище. ЛітПро – це також розмірковування літераторів про те, що цікавить сьогодні суспільство і як це художньо осмислюється сучасною літературою.

Вхід на захід - 35 гривень.

comments powered by HyperComments