В Харкові відбудеться унікальний концерт за участі легендарної «Червоної скрипки»

Юлія Гуш  |  Вівторок, 7 травня 2019, 09:29
10 травня харків‘яни можуть почути один з найвідоміших музичних інструментів – легендарну «Червону скрипку» роботи Антоніо Страдіварі.
В Харкові відбудеться унікальний концерт за участі легендарної «Червоної скрипки»

Концерт «Містична «Червона скрипка» прозвучить у виконанні відомої американської скрипачки Елізабет Піткерн та МАСО «Слобожанський». При чому, цей інструмент лунатиме в Україні вперше. Керуватиме оркестром заслужений діяч мистецтв України Юрій Яковенко. У програмі – Концерт для скрипки з оркестром Бетховена та Симфонія №4 Брамса. Заступник директора МАСО «Слобожанський» Олександр Дворніченко підкреслив, що концерт буде дійсно містичним та неординарним.

«Взагалі, будь-який концерт унікальний, – підкреслив він, – і музика – це диво. Ви знаєте, це шедеври світової класики. Це блискуча, фантастична, феноменальна Четверта симфонія Брамса і Концерт для скрипки з оркестром ре мажор Бетховена. Знаєте, це справжні симфонічний класичний концерт. І програма спеціально підбиралась під солістів. Бо у солістки було побажання щодо концерту Бетховена. Наш чудовий диригент Юрій Яковенко поставив симфонію Брамса. І в синтезі це буде давати добре враження від класичної музики».

На сьогоднішній день триває активна підготовка до концерту. Зокрема, нещодавно музиканти оркестру влаштували репетицію просто неба – щоб не тільки відточити свої навички перед важливою подією, а й познайомити містян з чарівною музикою класиків.  

«Ми наполегливо працюємо далі, – розповів  тромбоніст Євген Мартянов, – адже у нас концерт з «Червоною скрипкою». Хотілося, щоб людям сподобалось. Ми для них стараємося. «Червона скрипка» в Україну приїжджає вперше. Вона об‘їхала весь світ. Це той проект, який варто почути. Не тільки на скрипку подивитися, а й послухати музику. Тому що сама симфонія Брамса поєднує в собі дуже багато характерів. Характерів всього життя Брамса. Адже це його остання симфонія, в ній він хотів поєднати все, що було в житті. Це і радісні, і трагічні моменти. і крики душі, які він хотів передати в цій музиці. Я бажаю кожному слухачу почути це своїм серцем. Той біль, те почуття кохання, які хоче передати вам Брамс. Ну, і ми».

Концерт «Містична «Червона скрипка» відбудеться 10 травня в Палацу студентів Національного юридичного університету. Початок – о 19:00.

comments powered by HyperComments