На Харківщині стартував ХХ Міжнародний рєпінський пленер (ФОТО)

Понеділок, 22 липня 2019, 17:48
Місцем проведення церемонії став пам'ятник архітектури національного значення «Штаби військових поселень» в Чугуєві.
На Харківщині стартував ХХ Міжнародний рєпінський пленер (ФОТО)

За роки свого існування Міжнародний рєпінський пленер з культурного події в творчому житті міста перетворився на загальноміське свято. Як передає Дозор.Неделя, з кожним роком зростає увага до заходу з боку представників художньої творчості багатьох країн світу. Географія пленеру розширюється, наприклад, в цьому році в ньому беруть участь художники не тільки з України та країн ближнього зарубіжжя, а також з Фінляндії, повідомляє прес-служба Харківської облради.

Відкриття пленеру стало цікавим і видовищним святом для жителів і гостей міста. Організаторам вдалося створити незабутню атмосферу, поєднати сучасність і історію міста, надихнути художників на плідну роботу на землі, яка подарувала світові видатного художника Іллю Рєпіна.

Протягом святкового вечора працювали виставка-продаж виробів декоративно-прикладного мистецтва від народних майстрів, торгові майданчики і фотозоні. Серед яскравих музичних подарунків - виступи Заслуженого артиста України Олега Литенка, народного естрадно-духового оркестру «Chuguev City Band» та вокалістів і творчих колективів міста. Цікавою для цінителів художнього мистецтва була ретроспективна виставка картин учасників Міжнародного рєпінського пленеру за всі роки його проведення в Чугуєві.

У фіналі свята на чугуївців і гостей міста чекав приємний сюрприз - презентація фільму «Політ над вічністю», який розповідає про життя і творчість І. Ю. Рєпіна.

comments powered by HyperComments