На Національній бієнале у Харкові представлять 45 проектів з усієї України

Неділя, 4 серпня 2019, 14:22
45 мистецьких проектів молодих художників з усієї України представлять в рамках Національної бієнале молодого мистецтва, яка пройде в Харкові з 17 вересня по 31 жовтня.
На Національній бієнале у Харкові представлять 45 проектів з усієї України

За словами організаторів, для проведення конкурсу вже вибрано 15 локацій у місті. Основними виставковими майданчиками бієнале стануть Центр сучасного мистецтва «ЕрміловЦентр», старий корпус готелю «Харків», 2-й і 3-й поверхи якого не використовувалися близько 10 років. Також проекти основної програми конкурсу будуть представлені в Ботанічному саду Харківського національного університету ім. Каразіна і в його ж Обсерваторії, у Харківському художньому музеї, Літмузеї та інш, пише прес-служба міськради.

Також в рамках бієнале будуть презентовані позаконкурсні мистецькі проекти, мистецькі акції та перформанси, відбудуться освітня та дитяча програми.

Нагадаємо, що Бієнале молодого мистецтва заснована Міністерством культури і є однією з наймасштабніших подій, яку ініціювала держава в області сучасного візуального мистецтва в Україні. Вперше бієнале відбулася в 2017 році в Києві під назвою «Фестиваль молодих українських художників», в якому взяли участь 67 молодих художників і творчих колективів.

Другим містом проведення, за рішенням Міністерства культури, був обраний Харків. Інституція-організатор в Харкові - Харківська муніципальна галерея в партнерстві з «ЕрміловЦентром» і PR-агентством «Bagels & Letters». Для другої Бієнале куратори основної програми запропонували концепцію: «Здається, я заходжу в наш сад».

Партнери проекту - Харківська міська рада та Харківська школа архітектури.

comments powered by HyperComments