Фото, плакати та карикатури: В Харкові показали маловідому сторону Олександра Довженка

Юлія Гуш  |  Середа, 11 вересня 2019, 14:16
Подивитися на роботи відомого українського письменника та кінорежисера можна в Центрі культури та мистецтв.
Фото, плакати та карикатури: В Харкові показали маловідому сторону Олександра Довженка

Офіційне відкриття інтерактивної виставки «Довженко – найбільш відомий у світі українець ХХ століття» відбулося вчора, 10 вересня. На експозиції можна побачити плакати, карикатури та шаржі руки самого Олександра Довженка. Також там присутні фотографії зі зйомок його фільмів. Наприклад, на виставці можна побачити епізоди «Землі», найвідомішої кінокартини режисера.

«Цей проекти присвячений ювілейній даті, – розповіла директорка Центру культури та мистецтв Людмила Омельченко, – святкуємо 150-річчя Олександра Довженка. Оскільки він кілька років мешкав в нашому приміщенні. Це така особистість, якою ми дуже пишаємося. Ми намагаємося донести широту та багатогранність цієї постаті до всіх харків‘ян та гостей нашого міста. Проект триватиме вересень, можливо, трошки довше. Виставка триватиме майже до кінця поточного року. В рамках цього проекту будуть проходити інтерактивні заходи, флешмоб «Харків читає Довженка» та квести «Сторінками життя Олександра Довженка»».

За її словами, більшість цих експонатів харківська публіка бачить вперше. Адже Довженко для широкому загалу в першу чергу відомий як кінорежисер, сценарист, а як карикатурист, художник та шаржист – вже не  дуже. Тому організатори виставки хотіли показати цю маловідому сторону творчої особистості Довженка всім охочим.

Варто зазначити, що виставка ще є інклюзивною. Відвідувачі зможуть ознайомитися з експонатами завдяки аудіогіду. Для цього їм варто буде зчитати за допомогою смартфону QR-код перед входом до зали. Самі експонати були надані Національним центром Олександра Довженка та іншими партнерами, які долучилися до проведення виставки. Сама виставка є частиною фестивалю «ДовженкоFest», приуроченого до дня народження письменника й кінорежисера.

comments powered by HyperComments