На Харківщині відбудеться фестиваль «Сад пісень Сковороди»

Юлія Гуш  |  Четвер, 12 вересня 2019, 16:47
В суботу, 14 вересня, в селі Бабаї відбудеться щорічний фестиваль «Сад пісень Сковороди».
На Харківщині відбудеться фестиваль «Сад пісень Сковороди»

До уваги відвідувачів фестивалю – виставки, художні майстерні, концерти, поетичні читання, майстер-класи та квести. Про те, як буде проходити захід, розповів начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина.

«Спочатку захід буде проходити біля пам’ятника Григорію Савичу Сковороді, згодом він буде проходити в лісі, де ростуть груші, де є чудова поляна,  – розповів він,  – біля цієї поляни є криниця Сковороди, є Чорне озеро. От на цих локаціях і буде відбуватися захід. Він розпочнеться спочатку біля криниці, де свого часу відпочивав Григорій Савич. Де проходитимуть поетичні читання. Далі працюватимуть локації на основній території. Там буде велика сцена, де в нас традиційно проходить концерт за участі різних колективів з Харківської та сусідніх областей».

На фестивалі будуть присутні близько півсотні майстрів народного мистецтва, які виставлятимуть свої вироби, а також даватимуть майстер-класи. В містечку майстрів всі охочі можуть як подивитися на вироби народних умільців, так і придбати щось собі. Не будуть обділяти увагою найменших відвідувачів фестивалю.  

«Особливістю цьогорічного заходу є те, що в ньому буде потужна програма для дітей, – зазначив Яцина, – будуть розважальні майданчики, а також квести. Для цього є відповідна територія, є ліс. Є пересічна місцевість, де можна щось сховати, щось шукати. Локації, я думаю, цікаві. Старші дітки візьмуть участь у цих заходах».   

В день фестивалю до села Бабаї курсуватимуть автобуси з Холодної гори (термінал, 8 платформа). Докладніше про програму фесту можна дізнатися за посиланням.  

 

comments powered by HyperComments