Дуже приємно, що для Бієнале молодого мистецтва був обраний Харків – Світлична

Середа, 18 вересня 2019, 10:52
17 вересня голова ХОДА Юлія Світлична долучилася до відкриття другої Бієнале молодого мистецтва.
Дуже приємно, що для Бієнале молодого мистецтва був обраний Харків – Світлична

Харків став другим в Україні містом, який приймає мистецьку подію такого загальнонаціонального масштабу – Бієнале молодого мистецтва. Під час відкриття Юлія Світлична підкреслила, що ця бієнале є унікальною подією. Того дня відбулося відкриття модернової виставки молодого мистецтва

«І дуже приємно, що для цього було обрано саме Харківщину, - підкреслила вона, - сьогодні багато молоді зібралося на цьому імпровізованому майданчику».

Вона висловила сподівання, що представлені тут ідеї та роботи будуть надихати молодь на нові звершення, вселять впевненість в собі та стануть мотивацією для перемог. Також вона нагадала, що того дня  відзначали День рятівника що на її думку є символічним – мистецтво завжди рятує душу людини.

Як розповіла директорка Харківської муніципальної галереї Тетяна Тумасян, на підготовку Бієнале пішло більше року роботи, там зараз представлено 45 проектів, 16 локацій, до самого заходу долучилася 61 партнерська організація.

Тема Бієнале цього року звучить як «Здається, я заходжу в наш сад». Її карта є метафорою ботанічного саду та запрошенням помандрувати Харковом. До заходу долучилися художники й художниці з усіх регіонів України. В планах є більше півсотні подій на шістнадцяти локаціях міста.

Докладніше про програму Бієнале можна дізнатися за посиланням.

comments powered by HyperComments