Перша колекція одягу Ольги Сумської та презентація інклюзивної модельного агентства. Kharkiv Fashion 2019 готує масштабне шоу

Середа, 2 жовтня 2019, 10:35
Наймасштабніше модна подія Східної України - осінній сезон Kharkiv Fashion 2019 - пройде 11-12 жовтня на Арт-заводі «Механіка» Інша Земля.
Перша колекція одягу Ольги Сумської та презентація інклюзивної модельного агентства. Kharkiv Fashion 2019 готує масштабне шоу

Вже традиційно він збере разом дизайнерів з усієї країни і зарубіжних гостей. Свою першу колекцію одягу представить народна артистка України Ольга Сумська. Поряд з професійними моделями на подіум вийдуть моделі plus size - учасниці проекту «Велика краса країни», а також представники першого в Україні інклюзивної модельного агентства. ⠀

Колекцію суконь під назвою RIDNA Ольга Сумська створює в колаборації з харківським дизайнером, засновником бренду maKha Марією Бисова. Деталі партнери поки приховують, однак відзначають: результат їхньої співпраці вразить і надихне всіх українських жінок. Адже в колекції головний мотив - національний живопис, представлена ​​на ексклюзивних тканинах з авторським принтом.

За словами ініціатора проекту, начальника Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Вікторія Грецька-Миргородської, осінній сезон проекту буде унікальним і ставить перед собою амбітні цілі. «Харків - це місто, яке надихає, місто можливостей і втілення будь-якої мрії в реальність. Таким втіленням стане колекція найкрасивішою української актриси Ольги Сумської, про яку вона мріяла все своє життя. Також ми сподіваємося, що нашим проектом для жінок з пишними формами надихнуться багато, і це натхнення стане для них поштовхом у втіленні найзаповітніших цілей », - зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.

Як розповів координатор проекту Олег Єгоров, планується невелика зміна формату Kharkiv Fashion: крім основного подіуму буде організовано кілька показів на нестандартних локаціях. Також очікується кілька шоу-дефіле, одним з яких стане перформанс юних акторів театру «Шибеники». Під живий музичний супровід групи Manera вони покажуть, як змінювалася мода, починаючи з 90-х років і до нашого часу. Вперше на заході буде представлено спільний стенд дизайнерів-учасників Kharkiv Fashion Cluster - Олега Фоменко, Олександра Бевзюка, Ірини Полуектова і Марії Бисова.

«Kharkiv Fashion вже давно став заходом, яке вийшло за рамки днів моди. Ми намагаємося створити екосистему, в якій вчорашні волонтери сьогодні беруть участь в конкурсі молодих дизайнерів, а завтра створюють перші комерційні колекції, в яких виробник може знайти партнера для співпраці, а дизайнер - базу для створення одягу. Ми створюємо простір, в якому бізнес нарешті розуміє наскільки правильно, а в подальшому і вигідно, вкладати ресурс як в підготовку майбутнього персоналу, так і в розвиток харківських талантів. Наша мета - розвиток легкої промисловості в цілому і вихід її представників на європейські та світові ринки », - зазначив Олег Єгоров.
В рамках заходу традиційно відбудуться покази українських і зарубіжних дизайнерів. Очікується приїзд байеров з України та Європи. Протягом двох днів буде працювати design market від провідних виробників одягу. Також в рамках Kharkiv Fashion 2019 пройдуть навчальні тренінги топових спікерів в fashion індустрії на майданчику Fashion education, зустрічі зі студентами профільних навчальних закладів, виробниками і дизайнерами, відбудеться презентація фірмового бренду «Харків -це модно» від Харківського кластера легкої промисловості та дизайну.
Спеціальними гостями стануть представники International Fashion Week Dubai.

Довідка. Проект «Kharkiv Fashion» організований Управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проектів за ініціативою учасників Харківського кластера легкої промисловості та дизайну під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

comments powered by HyperComments