Харків’янам покажуть «Лебедине озеро» на воді

Юлія Гуш  |  Четвер, 31 жовтня 2019, 17:55
В Харківському національному театрі опери та балету поставлять класичний твір Чайковського.
Харків’янам покажуть «Лебедине озеро» на воді

З 1 по 4 листопада в ХНАТОБі пройдуть прем’єрні вистави «Лебедине озеро. Water Fantasy». Протягом декількох днів харківський глядач побачить чотири склади солістів балету. Поставив виставу французький балетмейстер Йоган Нус, відомий такими проектами, як «Маленький принц» та «Красуня та Чудовисько».  

«Останнім часом не перестаємо дивувати своїх глядачів, – розповів генеральний директор «Схід Опера» Олег Оріщенко, – ми зробимо все можливе для того, щоб харків‘янам і гостям музичної столиці було цікаво сюди приїжджати і дивитися на те дійство, яке відбувається у нас в театрі. Цей проект народився у нас у співробітництві з нашим імпресаріо із Бельгії Патриком Лео. Ми вже вчора розпочали репетиційний процес саме на воді. Цей процес непростий. Раніше були спроби зробити сцену з люду. І це було втілено на нашій сцені. І зараз ми робимо «Лебедине озеро» на воді».

За його словами, ідея поставити балет на воді не нова. Раніше вона була втілена на сценах Китаю. Проте в Харкові подібні постановки ще ніхто не бачив. Заради вистави на сцені театру був встановлений невеличкий басейн. Відчуття водної стихії будуть також доповнювати спецефекти. Варто зазначити, що левова частина партій має виконуватися саме у воді.  

«Це доволі важко,  – зізнається Денис Панченко, ведучий артист ХНТОБу, – але це дуже гарно виглядає із глядацького залу. Це вже наші робочі моменти. Важко, але я думаю, що ми впораємося. Хоча це незвичний досвід, такого ще не було. Тому порівняти з чимось я не можу. Звичайно, нам боліло, ми падали. Без цього ніяк. Так народжуються шедеври, спектаклі і не тільки. Про це ніхто не говорить. Я думаю, буде чудовий спектакль. Проекції, вода… Це новий рівень балету, мені здається».

«Я виступаю в усіх чотирьох актах, – розповіла Олена Шевцова, ведуча солістка ХНАТОБу, – два з них на воді, два – на класичній підлозі. Дуже хочеться, щоб постановка виглядала красивою, яскравою, ефектною. Все, що я роблю на сцені – я роблю для свого любого харківського глядача».  

За словами авторів постановки, прем’єра «Лебединого озера» має стати сенсацією в театральному житті України.   
 

 

comments powered by HyperComments