«Вертеп-фест 2020» у Харкові: повна програма фестивалю

Четвер, 9 січня 2020, 17:02
Всеукраїнський фестиваль вертепів “Вертеп-фест” - яскравий масштабний захід, що за чотири роки існування вже став улюбленцем багатьох українців.
«Вертеп-фест 2020» у Харкові: повна програма фестивалю

Це дводенне дійство традиційних і сучасних вертепів незмінно збирає учасників з різних куточків країни - представників вертепних колективів, колядників, фольклорно-театральні гурти, аматорські об’єднання. У “Вертеп-фесті 2020”, що відбудеться 11 і 12 січня, братимуть участь понад 50 колективів з усіх регіонів України.

Організатори “Вертеп-феста” – Благодійний фонд “Харків з тобою”.

11 січня, субота. Перший день Фестивалю.

11:00, Харківський військовий шпиталь (вул. Культури, 5) – піде колектив “Гуцули”. Це  волонтерське об'єднання з Івано-Франківської області, з початку війни постійно відвідує передову – до 35 разів на рік. Коментарі:  керівник гурту - Василь Германюк.

13:00 - 15:00, парк ім. Горького, центральна сцена  – дитячі колективи “Вертеп-фесту 2020”

12 січня, неділя. Основний день Фестивалю.

Вертепна хода, акція “Нова радість стала”, “Етновечорниці”

11:00 - 11:30,  шикування колони для вертепної ходи (майдан Свободи, біля м-ну “Цитрус”).  Очолить ходу колектив “Гуцули” з колядницькими рогами та харківські пластуни. Коментарі: координаторка фестивалю, директорка організатора “Вертеп-феста” – БФ “Харків з тобою” – Олена Рофе-Бекетової.

11:30, старт вертепної ходи (пройде Сумською від майдана Свободи до парку ім. Горького). В колоні буде ще один гурт з Івано-Франківщини з костюмованим вертепом – улюбленці харків’ян “Вифлеємська зірка”.

12:15,  акція одночасного співу колядки “Нова радість стала” – на двох локаціях.

Біля головної сцени парку ім. Горького співатимуть всі учасники та глядачі Фестивалю. Коментарі: координаторка акції Ірина Голубєва.

На центральних сходах ХНАТОБ / Схід Opera співатимуть моделі з інвалідністю інклюзивного модельного агентства “Креавіта” разом з частиною оргкомітету "Вертеп-Фесту 2020" і харків'янами, які приєднаються.

Коментарі: віце-президентка міської громадської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова і учасниці колективу.

12:20, урочисте відкриття IV Всеукраїнського фестивалю вертепів. На заході очікються голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, депутатка Облради Юлія Світлична.

12:30 - 13:30, концерти колективів “Вертеп-фесту 2020” на декількох сценах парку: головній, ”Ретро-парк”, “Французький парк” та “Сімейній зоні”. З 13:30 до 15:00 виступатимуть гурти Обласного фестивалю “Святовид”.

14:00 - 17:00, фольклорна вечірка “Етновечорниці” в приміщенні ХНАТОБ/Схід Opera. Ключова подія: показ українських строїв з приватної колекції  Ірини Маркевич та Ірини Голубєвої за участю харківських пластунок і моделей інклюзивного модельного агентства “Креавіта”.  Коментарі: керівниця “Етновнечорниць” Ірина Маркевич і віце-президентка міської громадської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова.

У заході також візьмуть участь представники азербайджанської, грецької, ромської, грузинської, німецької, вірменської, башкирської та казахстанської спільнот Харкова. Вони представлять народні танці, співи, національну кухню та будуть розповідати про традиції святкування зимових свят.

Ресурси  Вертеп-фесту 2019: Сайт проекту, сторінка на Facebook, сторінка в Інстаграмі, подія на Facebook.

comments powered by HyperComments