Камерна музика - тільки краще: МАСО «Слобожанський» запрошує харків’ян на суаре

П'ятниця, 31 січня 2020, 13:34
Вечір камерної музики «Суаре» відбудеться у Будинку Алчевських сьогодні, 31 січня.
Камерна музика - тільки краще: МАСО «Слобожанський» запрошує харків’ян на суаре

Суаре ( Soirée в перекладі з фр. званий вечір). Обрана публіка, яку ретельно вибирає господиня салону. Некваплива світська розмова під келих вина. Подія, де народжувалися нові модні течії в мистецтві, запалювалися нові зірки і згасали старі.

І звичайно ж тон будь-якого салону задавала музика. Камерна музика - тільки краще, тільки для обраних. Безліч шедеврів класичної музики з'явилися саме завдяки суаре у знатних осіб Європи. Аристократи готові були віддавати величезні суми за нові твори великих композиторів, написані спеціально для таких вечорів. Часто запрошували самих авторів для прем'єри.

Чимало відомих шедеврів Чайковського, Моцарта, Бетховена, Шуберта та інших вперше прозвучали в затишній камерній атмосфері суаре.

МАСО «Слобожанський» запрошує вас приєднатися до вишуканої культури суаре і насолодитися камерною музикою, призначеної для справжніх поціновувачів тонкого звучання невеликих концертних складів.

Отже, вашій увазі струнні та духові ансамблі. Музика улюбленця аристократичних салонів Моцарта, істинного віртуоза камерних творів Дворжака, ліричного Бородіна і самобутнього норвежця Свенсена.

У програмі:

1. А. Дворжак. Серенада оп 44 для духових інструментів
2. В.А. Моцарт. Серенада с-moll K. 388
3. О. Бородін - секстет для струнних
4. Й. Свенсен - октет для струнних 2-3 ч.

 

comments powered by HyperComments