«Найрідніший концерт» на підтримку людей з онкодіагнозом зіграють відомі харківські музиканти

Середа, 22 січня 2020, 16:21
27 січня в 19:30 на головній сцені ХНАТОБ/СХІD OPERA в одному концерті вперше зберуться дует 5'NIZZA (Сергій Бабкін та Андрій Запорожець), Сергій Жадан, Ната Сміріна, Марія Чайковська, Agata Vilchyk GROUP, Олег Каданов, Ната Кот і Юність Юнга.
«Найрідніший концерт» на підтримку людей з онкодіагнозом зіграють відомі харківські музиканти

Музиканти зустрінуться на «Найріднішому концерті» з благодійною метою — підтримати свою подругу, арт-директорку культурного центру ART AREA ДК Альону Воробйову та інших людей, які борються або допомагають у боротьбі з онкологічними захворюваннями. Купити квитки можна на сайті Інтернет-квиток

Крім найвідоміших своїх хітів, музиканти готують композиції в новій обробці й аранжуванні спільно з «Хором Самотніх Сердець Сержанта Пеппера» (ХОССП). Ведучі концерту — Ігор Діденко та Гліб Тимошенко.

Гроші від продажу квитків будуть передані як на лікування самої Альони Воробйової, так і — за її рішенням — на закупівлю медичного обладнання до Харківського обласного центру онкології. Лікарні необхідно придбати венозний сканер Vein Probe-S iiSM та 10 штативів на колесах ШТК-5. Завідуюча відділенням хіміотерапії № 2 Обласного центру онкології Наталія Отченаш розповідає: венозний сканер необхідний, щоби виявити вену під час введення хіміопрепаратів і зробити цю процедуру набагато безболіснішою для пацієнта та комфортнішою для медсестри.

150 квитків — це 10% місць в залі — Альона та організатори «Найріднішого концерту» безкоштовно передали людям з онкодіагнозами та тим, які подолали його, онковолонтерам і лікарям — щоби підтримати їх та надати можливість відчути, що всі вони не самотні. Альона намагається жити своїм звичайним життям та разом із друзями-фотографами створює арт-бук — своєрідний щоденник, у якому описує особисті переживання й зміни на шляху боротьби з раком. «Я хочу зняти з цієї хвороби фатальний ореол, — каже вона. — Хворих зазвичай поглинає почуття провини, а суспільство, відчуваючи жалість, відокремлює стіною тих, що борються з хворобою від здорових. А люди просто повинні підтримувати й залишатися поруч».

Запрошуючи всіх на концерт на своїй сторінці в Facebook, Альона пише про музикантів: «Вони неймовірні: талановиті, сміливі й шляхетні, тож коли їхні зусилля та голоси об'єднуються, усе починає відбуватися так, немов дива в цьому Місті — природний хід подій. Сподіваюся, цей проект наповнить людей енергією підтримки, яка вирує навколо мене та захищає».

Організатор концерту Руслан Мірошниченко зазначає, що мотивацією став потік прохань щодо підтримки в соціальних мережах: «Так багато людей зараз збираються разом, щоби допомогти, щоби люди, які опираються онкозахворюванням, знали, що за них борються ще й інші хороші люди».

Сторінка концерту на Facebook

Купити квиток і підтримати тих, хто бореться з раком

comments powered by HyperComments