Один кадр – один фільм: пам’яті засновника харківської кіноосвіти Дмитра Головачова

Неділя, 16 лютого 2020, 13:39
Переможців першого Всеукраїнського однойменного кіноконкурсу імені Д.Головачова нагородили у Харківському національному університеті ім.В.Н.Каразіна. Автори кращих короткометражок детективного і соціального спрямування, драм про кохання, наркоманію, екологію, перше побачення отримували вітання й нагороди.
Один кадр – один фільм: пам’яті засновника харківської кіноосвіти Дмитра Головачова

Гостями урочистостей були, зокрема, ректор університету Віль Бакіров, член журі конкурсу, виконавчий директор Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко», керівник прес-служби обласної ради Володимир Дягілев, повідомили у прес-службі облради.

Відеоконкурс був започаткований у 2019 році кафедрою медіакомунікацій каразінського університету та колегами Дмитра Яковича Головачова – видатного режисера, засновника кіно- й телеосвіти у Харкові.

25 робіт – коротких відеофільмів (тривалістю до 3-х хвилин), в яких розповідається історія, створена одним кадром, без використання монтажу, надійшли на цей перший конкурс. Учасники його - студенти магістерської програми «Аудіовізуальні медіа та цифрова журналістика» каразінського університету, Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського, Харківської державної академії культури та Українського католицького університету.

Фіналісти обиралися за критеріями оригінальності драматургії та якості виконання творчого задуму. Серед чотирьох переможниць – студентка ХНУ ім.Каразіна Марія Одарченко:

«Мені дуже шкода, що я не змогла познайомитися з Дмитром Яковичем особисто. Але я рада, що справа його життя живе у таких конкурсах й ініціативах. Дякую усім причетним, хто допомагав робити ці кроки до самовдосконалення».

Ректор каразінського університету Віль Бакіров висловив сподівання, що із плином часу конкурс розширятиметься, наповнюючи свою творчу скарбничку не лише креативом студентства Харківщини і Львівщини, як це було цьогоріч. Адже мистецтво немає меж і кордонів, як і уява кіномитців.

comments powered by HyperComments