Вічна класика, джаз, тріумфатори року: ТОП музичних подій весни

Вівторок, 25 лютого 2020, 18:24
Цієї весни в Україні пройде кілька масштабних музичних фестів на будь-який смак і вік, на різних локаціях і майданчиках.
Вічна класика, джаз, тріумфатори року: ТОП музичних подій весни

Ми зібрали головні фестивалі весни-2020 року, які пройдуть в Києві, Харкові, Дніпрі та Львові.

29 лютого - 1 березня Бетховенфест в Дніпрі

У Дніпропетровській філармонії пройде масштабний Бетховенфест, приурочений до 250-річчя від дня народження видатного композитора.

В рамках фестивалю глядачі почують не тільки віртуозне виконання всіх п'яти концертів для фортепіано майстром гри, українцем за походженням, який є затребуваним солістом в кращих концертних залах Європи, Азії та Америки - Олексієм Гринюк, а також першими в місті побачать відразу дві презентації.

Першою відбудеться презентація нового концертного рояля (Steinway & Sons), а другою - увазі всіх городян і гостей міста представлять проект реконструкції філармонії від авторського колективу архітекторів Олександра Остапенко, Володимира Терентьєва і Тетяни Філіппової.

7 - 9 березня IX Всеукраїнський конкурс-фестиваль хорового співу та інструментальної музики «Галицькі Самоцвіти» у Львові

Конкурс-фестиваль пройде на трьох локаціях: у Львівській національній філармонії, Будинку органної та камерної музики і міському ДК ім. Гната Хоткевича.

До участі в програмі запрошуються українські та міжнародні дитячі, юнацькі і дорослі творчі колективи, а також індивідуальні виконавці.

Мета фестивалю - популяризація традиційної культурної спадщини, зміцнення контактів і культурних зв’язків, обмін знаннями, культурними та народними традиціями, особливостями, досвідом, розширення кругозору. Організатори фестивалю роблять особливий акцент на молодь і на залучення юнаків і дівчат до співпраці з усієї України, розуміючи, що саме в їх руках наше майбутнє.

21 - 22 березеня ХIХ Міжнародний Джазовий фестиваль «Єдність» в Києві

Традиційний джазфест пройде на сцені Національного театру оперети

Міжнародний джазовий фестиваль «Єдність» заснований у 2002 році за підтримки Київської міської ради та Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини Києва. Керівник проекту - Сергій Грабар. Основним організатором фестивалю є Музичне агентство «Театр Джазу».

«Єдність» - фестиваль різних джазових напрямків, щороку в ньому обов'язково беруть участь дитячі колективи.

Фестиваль - різноплановий. Тут можна почути мейнстім, нью-ейдж, латино, боса-нову, етно-джаз, фрі-джаз, смузі-джаз i ще багато різних стилів, об'єднаних єдиним прапором: «Джаз»

Програма фестивалю уточнюється.

24 березня IX церемонія національної музичної премії YUNA 2020 Київ

У київському палаці «Україна» відбудеться дев'ята церемонія Національної музичної премії YUNA 2020

YUNA традиційно збере тих, хто є кращими на сьогоднішній день на українській сцені. У цей вечір ми дізнаємося, хто за підсумками голосування експертного журі переміг в номінаціях «Кращий виконавець», «Краща виконавиця», «Пісня року», «Альбом року», «Відкриття року» та ін. Тріумфатори отримають на сцені статуетки YUNA з рук відомих теле- і радіоведучих, бізнесменів, продюсерів.

YUNA 2020 року - це також ефектне шоу пісенних номерів, які сильні артисти завжди готують спеціально для церемонії. Майже півтора десятка артистів заспівають свої хіти або попурі. Деякі з них з'являться на сцені в складі унікальних дуетів, створених теж ексклюзивно для цього свята. YUNA - це завжди неповторний концерт, в якому багато сюрпризів.

28 березня - 10 квітня Kharkiv Music Fest - 2020 Харків

У цьому році фестиваль присвячений 250-річчю від дня народження Людвіга ван Бетховена, тому твори великого композитора стануть «наріжним каменем» концертної програми.

У програмі крім композицій Л. ван Бетховена, гості фестивалю зможуть почути композиції Вівальді, Гайдна, Сен-Санса, Станковича, Шуберта у виконанні представників світової еліти класичної сцени.

Крім музичної програми, фестиваль включає в себе безліч культурних, соціальних, освітніх проектів, наприклад, ArtPiano, Класика для молоді, конкурс молодих композиторів, дитячий симфонічний оркестр. Крім того, в цьому році крім основної концертної програми, харків'яни зможуть відвідати альтернативну музичну програму, яка буде пов'язана з джазовим напрямом, міксом техно і авангардної академічної музики, танго.

Мета Kharkiv Music Fest амбітна: формування належного іміджу Харкова та України на світовій культурній арені. Для цього щороку організатори запрошують на фестиваль зірок світової класичної музики. Цього року завдяки зусиллям організаторів в Україні вперше виступить Пол Льюїс - англійська піаніст, володар премій «Gramophone», в якості соліста виступить німецький скрипаль Тобіас Фельдманн, лауреат престижного Конкурсу Королеви Єлизавети в Брюсселі, спільно з New Era Orchestra (Київ) виступить Едгар Моро - французький віолончеліст і ін.

У планах організаторів в довгостроковій перспективі зробити з Харкова столицю класичної музики, тому організатори планують наступного року використовувати ще один механізм залучення фінансування - краудфандінг.

20 - 30 квітня ХII конкурс молодих піаністів пам'яті Володимира Горовиця в Києві

У Києві пройде ХII конкурс молодих піаністів пам'яті одного з кращих музикантів-виконавців ХХ століття Володимира Горовиця. Цей конкурс завжди викликає величезний інтерес української публіки, професійних музикантів і критиків. Змагатися у майстерності будуть учасники старшої групи конкурсу, що знаходяться у віці від 16 до 33 років.

З 2002 року Конкурс є членом Європейської спілки молодіжних музичних конкурсів (EMCY), а в 2004 році став єдиним в Україні конкурсом, який увійшов до складу Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів (WFIMC), що за своїм статусом прирівнюється до таких організацій як Олімпійський комітет, ФІФА, ЮНЕСКО, ВООЗ.

Скільки і звідки приїде учасників на ХІІ конкурс Горовиця - стане відомо 25 лютого.

 

comments powered by HyperComments