В Харкові виступить найкращий англійський піаніст останніх десятиліть

Неділя, 8 березня 2020, 15:11
Уперше в Україні всесвітньо відомий піаніст Пол Льюїс (Великобританія) дасть сольний концерт 10 квітня у Великій залі Харківської філармонії. Музикант виступить у рамках Міжнародного фестивалю Kharkiv Music Fest, який у 2020 році присвячений 250-річчю від дня народження Людвіга ван Бетховена.
В Харкові виступить найкращий англійський піаніст останніх десятиліть

Пола Льюїса вважають одним з найглибших інтерпретаторів Бетховена. На батьківщині ним надзвичайно пишаються і величають кращим англійським піаністом останніх десятиліть.

Виконання піаністом 32 сонат Бетховена отримало найвищу оцінку музичних критиків: «Є багато визнаних записів бетховенських сонат, зроблених майстрами минулого і сьогодення. Але я пораджу єдину — комплект CD з інтерпретаціями Пола Льюїса» (А. Томмазіно, New York Times)».

Серед його численних нагород — «Інструменталіст року» Королівської філармонії, дві премії «Edison», три премії «Gramophone» тощо.

Британський піаніст один із найпопулярніших та активно концертуючих піаністів світу. Музикант виступає як соліст із такими провідними світовими оркестрами, як філармонічні оркестри Берліна, Бостона, Лондона, Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, а також

симфонічними оркестрами Чикаго, Лондона, Лейпцига тощо. Пол Льюїс є частим гостем найпрестижніших музичних фестивалів, включаючи BBC Proms, Люцернського і Зальцбурзького фестивалів, Шубертіади та багатьох інших.

Піаніст регулярно виступає із сольними концертами на сценах світового рівня:

Карнегі-хол у Нью-Йорку, Королівському фестивальному залі в Лондоні, у Віденській філармонії і Концертхаусі, Театрі Єлисейських полів у Парижі, Берлінської філармонії і Концертхаусі. Так напередодні виступу в Харкові 10 квітня піаніст дасть сольні концерти в Лугано (Швейцарія) і Більбао (Іспанія).

У програмі сольного концерту в Харкові — шедеври фортепіанної класики: твори Людвіга ван Бетховена (Соната № 13 «Quasi una fantasia», тв. 27, № 1, Фантазія соль мінор, тв. 77, Соната № 14 до-дієз мінор «Місячна», тв. 27, № 2) і твір Франца Шуберта (Соната № 18, соль мажор, D894).

Його виконання основних фортепіанних творів Бетховена та Шуберта отримали одностайну схвальну оцінку критиків та меломанів у всьому світі, та закріпили його репутацію як одного з головних світових інтерпретаторів класичного європейського репертуару.

«Він привносить прекрасний баланс чистоти і уяви в свою гру Бетховена. Він не засліплює вас віртуозністю. Його швидка і чітка робота пальців завжди слугує його музичним задумам: для мене це показник відмінної технічної гри. Незважаючи на абсолютну повагу до нотного тексту, він грає з такою спонтанністю, що знайомі твори здаються вражаючими» (New York Times).

Придбати квитки - https://cutt.ly/trPVvot

Подія в Facebook: https://www.facebook.com/events/200316981110641/

comments powered by HyperComments