У Харкові виступить кращий англійський піаніст останніх десятиліть

П'ятниця, 9 квітня 2021, 09:47
Уперше в Україні всесвітньо відомий піаніст Пол Льюїс (Великобританія) дасть сольний концерт у Великій залі Харківської обласної філармонії.
У Харкові виступить кращий англійський піаніст останніх десятиліть

10 квітня музикант виступить в рамках Міжнародного фестивалю Kharkiv Music Fest.

На батьківщині Пола Льюїса називають найкращим англійським піаністом останніх десятиліть. Виконання піаністом 32 сонат Бетховена отримало найвищу оцінку музичних критиків: «Є багато визнаних записів бетховенських сонат, зроблених майстрами минулого й сьогодення. Але я пораджу єдиний – комплект CD з інтерпретаціями Пола Льюїса (А. Томмазіно, New York Times).
Серед його численних нагород – «Інструменталіст року» Королівської філармонії, дві премії Edison, три премії Gramophone тощо.

Британський піаніст один з найпопулярніших й активно концертуючих піаністів світу. Музикант виступає як соліст з такими провідними світовими оркестрами, як філармонійні оркестри Берліна, Бостона, Лондона, Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, а також симфонічними оркестрами Чикаго, Лондона, Лейпцига тощо. Пол Льюїс є частим гостем найпрестижніших музичних фестивалів, включаючи BBC Proms, Люцернського й Зальцбурзького фестивалів, Шубертіади та багатьох інших.

Піаніст також регулярно виступає з сольними концертами на сценах світового рівня: Карнегі-хол в Нью-Йорку, Королівському фестивальному залі в Лондоні, у Віденській філармонії і Концертхаус, Театрі Єлисейських полів в Парижі, Берлінської філармонії і Концертхаус. Так напередодні виступу в Харкові 10 квітня піаніст дасть сольні концерти в Лугано (Швейцарія) й Більбао (Іспанія).

У програмі сольного концерту в Харкові – шедеври фортепіанної класики: твори Фелікса Мендельсона (вибірка п'єс з циклу «Пісні без слів»), Соната №11 ля мажор (Рондо в турецькому стилі) Вольфганга Амадея Моцарта, Прелюдії Олександра Скрябіна, Сюїта «Малюнки з виставки» Модеста Мусоргського.

Його виконання основних фортепіанних творів Бетховена й Шуберта отримали одностайну позитивну оцінку критиків і меломанів у всьому світі, і закріпили його репутацію, як одного з головних світових інтерпретаторів класичного європейського репертуару.

«Він привносить прекрасний баланс чистоти і уяви в свою гру. Він не засліплює вас віртуозністю. Його швидка й чітка робота пальців завжди служить його музичним задумам: для мене це показник відмінної технічної гри. Незважаючи на абсолютне повагу до нотного тексту, він грає з такою спонтанністю, що знайомі твори здаються вражаючими »(New York Times).

Отже, 10 квітня, Харківська філармонія, вул. Римарська, 21, початок о 19.00

Довідка:
Міжнародний фестиваль Kharkiv Music Fest проходить в Харкові з 25 березня по 24 квітня цього року. Протягом декількох тижнів на харків'ян чекають концерти зірок класичної музики світового рівня, альтернативна музична програма, лекції для дорослих і просвітницька програма для школярів «Класика для молоді», конкурс молодих композиторів ім. Б. Лятошинського, концерт дитячого симфонічного оркестру, професійні майстер-класи від зарубіжних гостей фестивалю і зустрічі з цікавими особистостями в неформальній обстановці.

comments powered by HyperComments