У Харкові пройде «Музичний сторітелінг»

П'ятниця, 7 січня 2022, 12:39
23 січня в Харківській обласній філармонії відбудеться концерт «Музичний сторітелінг» Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest, який розпочне цьогорічну концертну діяльність оркестру.
У Харкові пройде «Музичний сторітелінг»

Та головна мета концерту – благодійна. Всі кошти з продажу квитків цього концерту підуть на придбання інструментів для юних та талановитих оркестрантів.

Концерт «Музичний сторітелінг» – це історії про світло й темряву, добро й зло,про любов й смерть. Надто багато драматизму? Саме так і буває в музиці композиторів епохи Романтизму. У програмі концерту – серйозні шедеври «недитячого» репертуару Джузеппе Верді, Жоржа Бізе, Едварда Гріга, Каміля Сен-Санса, П'єтро Масканьї та Артуро Маркеза.

Диригуватиме Дитячим симфонічним оркестром KharkivMusicFest цього вечора диригент Національної оперети України Назар Якобенчук. Назар – лауреат ІІІ Міжнародного конкурсу диригентів ім. Стефана Турчака, він також співпрацював із Державним камерним ансамблем «Київські солісти», Академічним симфонічним оркестром Дніпропетровської філармонії, Національним симфонічним оркестром України, Київським оркестром «Софія».

Юні музиканти Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest – це обдаровані діти та підлітки віком 10-18 років з різних музичних шкіл Харкова. Більшість з них вже вирішили обрати музику своєю майбутньою професією, а участь в оркестрі дає їм можливість вже зараз набувати серйозного професійного досвіду.

«Учасники оркестру живуть музикою, і гра на музичному інструменті – велика й важлива частина їхнього повсякденного життя. Тому ми, організатори Міжнародного фестивалю класичної музики KharkivMusicFest, частиною якого є Дитячий оркестр, нещодавно провели благодійний аукціон й продовжуємо збирати кошти на кілька нових інструментів для учасників оркестру, – розповідає Марія Горбонос, виконавча директорка фестивалю KharkivMusicFest.

Стати благодійником може кожен харків’янин, придбавши квиток на концерт «Музичний сторітелінг». Всі гроші від продажу квитків підуть на придбання музичних інструментів для оркестру.

Квитки на цей концерт також можна придбати за допомогою картки «єПідтримка». Заходите на сайт Інтернет білет, обираєте квиток і оплачуєте онлайн карткою для виплат «єПідтримка». Також придбати квитки можна на сайті Internet-bilet.

Захід відбудеться 23 січня в органному залі Харківської філармонії, початок о 18.30.

Інформаційна довідка:
Міжнародний фестиваль KharkivMusicFest-2022 пройде у Харкові з 26 березня по 29 квітня 2022 року. Протягом місяця на харків'ян чекають не лише концерти із зірками класичної музики світового рівня, але й масштабна програма поза концертних проєктів й заходів. Розфарбовані піаніно в різних куточках міста у вільному доступі для всіх бажаючих, музичний лекторій для справжніх меломанів, конкурс молодих композиторів й дитячий симфонічний оркестр, інтерактивні концерти для дітей. Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest існує з 2019 року. У ньому грають близько 60 людей із різних музичних шкіл Харкова. Мета створення оркестру – об'єднати талановитих дітей та підлітків у віці 10-17 років та дати їм можливість музиціювати разом, знайомитися з шедеврами класичної музики, та виступати на кращих концертних майданчиках міста, а пізніше інших міст та країн. Завдяки фінансовій підтримці KharkivMusicFest участь для дітей є безкоштовною.

comments powered by HyperComments