Жерсть! Тимошенко виявила нову змову: ОПЗ купили не ті

Ніна Новікова  |  Вівторок, 29 вересня 2009, 13:59
Комісія Фонду держмайна визнала результати конкурсу з продажу 99.567% акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ) недійсним.
Хворий ажіотаж зірвав продаж ОПЗ.

Про це в ході зустрічі з представниками підприємницьких кіл заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. За її словами, замість прозорого і відкритого конкурсу з приватизації відбулася «змова трьох учасників для того, щоб зірвати конкурс».

«Цього я не дозволю зробити. Зведено по суті справи нанівець проект, який повинен був стати дійсно прикладом відсутності корупції. Як тільки комісія ФДМУ відмінила (результати конкурсу, – Ред.), приватизація визнана такою, що відбулася на базі змови. І ми не припустили, щоб як завжди тіньові клани України розбирали власність держави», – заявила Ю.Тимошенко.

В.о. голови Фонду держмайна Дмитро Парфенеко заявив, що, на його думку, адекватна ціна «Одеського припортового заводу» складає 8-9 млрд грн.

«На наш погляд, результати конкурсу неадекватні. Ми вважаємо, що учасники конкурсу через виниклий ажіотаж навколо приватизації, через нестабільну політичну ситуацію в Україні і через різні судові рішення просто побоялися давати велику суму. Є підозри, що учасники конкурсу змовилися. Рішення конкурсної комісії ухвалене 9 членами, і це одноголосно. Я вважаю, що адекватна ціна ОПЗ – 8-9 млрд грн. Вважаю вирішення комісії легітимним, державним і адекватним. Вважаю, що серед учасників конкурсу були елементи змови, які вели на зниження ціни. Ми не хочемо розпродавати за безцінь перлини української промисловості», – заявив Д.Парфенеко.

Нагадаємо, сьогодні конкурс з продажу 99,567% акций ВАТ «Одеський припортовий завод» виграло ТОВ «Нортіма» (Україна), запропонувавши 5 млрд грн. Участь в конкурсі брали ТОВ «Азот-Сервіс» (Росія); ТОВ «Фрунзе-Флора» (Україна); ТОВ «Нортіма» (Україна). Початковою ціною продажу ОПЗ були 4,1 млрд грн. Крок торгів – 50 млн грн.

Нагадаємо також, що у вересні поточного року в українському політикумі прозвучала думка, що за приватизацію Одеського припортового заводу премь’єр-міністр Юлія Тимошенко має нести карну відповідальність.
 

comments powered by HyperComments