Експерти знайшли причину фінансової кризи. У всьому винні хабарники

Ніна Новікова  |  Понеділок, 28 вересня 2009, 14:36
Однією з вирішальних причин світової фінансової кризи названа корупція. Суми хабарів обчислюються десятками мільярдів доларів.
Масштаби корупції жахають.

Це констатує міжнародна неурядова організація Transparency International в своєму щорічному звіті про стан корупції в світі.

Як говориться в доповіді організації, тільки в країнах, що розвиваються, і країнах з перехідною економікою компанії, що стикаються з корумпованими політиками і чиновниками, щорічно витрачають на хабарі $40 млрд.

Згідно з результатами опитувань керівників міжнародних компаній, половина з них заявляє, що витрати на хабарі підвищують вартість вироблюваної ними продукції на 10%, наголошується також в звіті Transparency International.

Експерти організації також прийшли до висновку, що корупція підсилила фінансову кризу, відзначає «Німецька хвиля».

Як заявив співробітник Transparency International Крістіан Портман, корупція і нелегальні дії компаній стали вирішальними причинами світової фінансової кризи. В першу чергу це стосується рейтингових агентств, які закривали очі на ризики, пов'язані з певними цінними паперами. На думку авторів доповіді, для забезпечення фінансової і економічної стабільності в світі і проведення реформи глобальної фінансової архітектури необхідно протидіяти корупції, передає «Фінмаркет».

Нагадаємо, в серпні поточного року Партія регіонів звинуватила Кабінет міністрів в корупційному використанні держкоштів у сфері охорони здоров'я.
 

comments powered by HyperComments