Квартири у Харкові до весни подешевшають ще сильніше

Костянтин Колесник  |  Четвер, 11 грудня 2008, 16:08
Фахівці обіцяють падіння цін на нерухомість у Харкові приблизно у два рази.
Квартири у Харкові до весни подешевшають ще сильніше

Зараз ціна одного квадратного метра коливається від $850 на околиці міста та від $1000 – у центрі та на Павловому Полі, повідомляє «Газета по-харківськи».

У Гільдії ріелторів Харкова прогнозують, що вже на початку наступного року ціна може впасти до $500–600.

«Нестримне, незабезпечене реальними грошима зростання цін на вторинному ринку нерухомості почалося в березні цього року і тривало приблизно до травня. Весь цей час забудовники, спекулянти і найняті ними "фахівці» відчайдушно брехали, що іпотечної кризи немає, ціна на квартири виросте на 20% до кінця року, попит на нерухомість перевищує пропозицію. В результаті ми отримали застій: готівки на нерухомість немає, дурнів, купувати квартири по нереальних цінах мало, а продавець, введений в оману, чекає зростання цін», – розповів президент Гільдії риелторів Харкова Олег Дмитрієв.

Кінець застою на ринку нерухомості поклала криза, в наслідок якої ціни почали стрімко падати і практично за місяць досягли рівня початку року.

«Досвід минулих років показує, що реальна, бескредитная ціна за 1 кв.м у Харкові – $500–600. На цю ціну, думаю, ми вийдемо вже на початку 2009 року або трохи пізніше», – заявив Дмитрієв.


 

comments powered by HyperComments