Чому долар рухнув: відкровення касирів

Анастасія Маніна  |  П'ятниця, 19 грудня 2008, 14:19
Деякі касири пунктів обміну валют у центрі Харкова на питання про причину різкого падіння долара відповіли: «Вчора Тимошенко залякала правління Нацбанку відставкою!».
Чому долар рухнув: відкровення касирів

Касири в інших «обмінках» відмовилися відповідати на поставлене питання і додали, що курс встановлюють банки, які перед касирами не звітують.

Біля пункту обміну валют, де долар на продажі був по 8.0 гривень, вишикувалася черга, крізь яку кореспондент НД протиснутися так і не зміг.

Біля інших обмінників черг не спостерігалося – тут долар продавали по 7.5–7.0 грн.

У той же час за інформацією «МД», вранці в п'ятницю курс долара на продажі в деяких обмінних пунктах на Салтівці складав 8.25, купівля – 9.00 грн.

Нагадаємо, у п'ятницю Національний банк встановив курс гривні на рівні: долар США – 7.8788 грн, євро – 11.5156 грн, російський рубль – 2.8537 грн. На міжбанківському валютному ринку України торги по долару США відкрилися падінням котирувань – 8.5/9.0 грн.

Нагадаємо також, у четвер, 18 грудня, міністр фінансів Віктор Пінзеник після зустрічі з президентом Віктором Ющенком повідомив, що «з цього дня Національний банк України буде щоденно виходити на валютні аукціони з фіксованою ціною гривні».

Вранці того ж дня Нацбанк заявив про свій намір підвищити дисконтну ставку.

Не дивлячись на ці заяви, у четвер вдень прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на брифінгу заявила про те, що фракція БЮТ у Верховній Раде не допустить розгляду якихось питань, поки не буде звіту голови Національного банку, а також представлення Президента про звільнення голови НБУ.

У Секретаріаті президента, в свою чергу, повідомили, що «не виключають можливості звільнення голови Нацбанку Володимира Стельмаха».
 

comments powered by HyperComments