Жерсть! Квартири у Харкові продаватимуть за гривні

Четвер, 25 грудня 2008, 16:22
«У Харкові з'явилися ціни на нерухомість у гривнях», – повідомив генеральний директор консалтингової компанії ТОВ «First Capital» Владислав Панасенко.
Жерсть! Квартири у Харкові продаватимуть за гривні

За його словами, перехід від цін в доларах до цін в гривнях логічний, оскільки зарплату люди отримують в державній валюті. Також Опанасенко повідомив, що ті, хто оформив доларові кредити, виграв декілька пунктів річної процентної ставки, але в результаті зростання курсу долара отримав величезне зростання тіла кредиту.

За словами голови ради директорів ІБК «Авантаж» Юрія Костоглодова, та обставина, що в Україні сталася доларизація економіки, свідчить, що держава не виконує свої основні функції. «Фактично ми повернулися в 90-ті роки ХХ століття, коли іноземна валюта була засобом платежу, а це – нонсенс», – відзначив Ю. Костоглодов.

За оцінками експертів, після подорожчання долара кількість власників квартир, що номінують вартість оренди своєї нерухомості в гривні, істотно зросла.

Однокімнатні квартири в спальних районах Харкова, які навесні коштували 300 дол. в місяць (1.5 тис. грн), після падіння гривни в жовтні-листопаді подорожчали до 2 тис. грн, а зараз знову повернулися на рівень 1.5 тыс. грн. Кількість пропозицій на ринку оренди в порівнянні з серпнем-вереснем збільшилася на 20–30%, а попит піднявся на 10%.

Нагадаємо, за прогнозами експертів, наступного року вартість нерухомості в Харкові продовжуватиме знижуватися і до весни впаде ще на 30–40%.


 

comments powered by HyperComments