Касири обмінок: у Харкові долар упав на «дно»

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 19 січня 2009, 10:39
У центральних «обмінках» Харкова за станом на 9:00 19 січня найпопулярнішим цінником стало співвідношення купівлі-продажу готівкового долара 8.10/8.40 гривні за $1.
Касири обмінок: у Харкові долар упав на «дно»

Найнижчий курс купівлі зафіксовано на відмітці 8.00.

Нижня відмітка курсу продажу зупинився на показнику 8.35 грн/дол. Частина продавців валюти вважає, що долар далі падати не буде, тому що люди, як і раніше, купують більше валюти, ніж продають. Інші оператори «кіосків», опитані кореспондентом «Міського Дозору», розповідають, що харків'яни продають і купують приблизно однакову кількість американських грошових одиниць, і згодні, що нижче 8 гривень долар навряд чи опуститься.

Що стосується «чорного ринку», у понеділок ринки Харкова, де в основному «живуть» міняли, не функціонують, а у неділю «чорний» курс дорівнювався цінам в обмінниках.

Нагадаємо, 18 січня готівковий курс долара США в пунктах обміну валют у Харкові опустився нижче 8 гривень. Зокрема, курс в обмінних пунктах на Салтівці склав 7.90 грн/дол. (купівля) та 8.50 грн/дол. (продаж).

Аналогічна ситуація спостерігалася в грудні 2008 року, коли після різкого росту USD стосовно гривні в 10–15 числах до третьої декади місяця долар упав.

Офіційний курс гривні до долара США, установлений Національним банком на понеділок, становить 7.70 грн.
 

comments powered by HyperComments