У облраді розповіли, як Мінфін «кинув» Харків

Анастасія Маніна  |  Середа, 28 січня 2009, 16:29
На поточний 2009 рік Міністерство фінансів України виділило обласному бюджету Харкова 2.2 мільярда гривень, що на 574 мільйони менше, ніж у минулому 2008 році.
У облраді розповіли, як Мінфін «кинув» Харків.

Про це в середу на прес-конференції повідомила керівник робочої групи зі здійснення контролю над реалізацією антикризових заходів в Харківській області Марина Вишневська.

За її словами, таке скорочення відбулося в той час, коли державний бюджет на 2009 рік виріс в порівнянні з попереднім роком в середньому на 15%.

«Згідно розпорядженню Мінфіну, бюджетні кошти, виділені Харкову, покривають витрати по забезпеченню зарплат, энергоносіїв, лікарських препаратів, а також продуктів харчування, проте обходять, наприклад, такі важливі сфери, як соціально-економічний розвиток регіону, тобто будівництво і капремонти. Це не зважаючи на той факт, що тільки на консервацію будівництва харківського метрополітену і стадіону потрібне 50 млн. грн.», - заявила М. Вишневська.

Крім того, вона уточнила, що кошти, закладені в облбюджет, передбачені виключно на обласні об'єкти, райони ж можуть отримати тільки вивільнені в кінці року кошти. За минулий рік було вивільнено 56 мільйонів, з яких 38 млн. грн. пішли в основному на державні субвенції. В даний час райони можуть претендувати на 15 млн. грн, що залишилися.

«Проте я вважаю, що кризове становище допоможе харківській обласній раді раціональніше використовувати бюджетні кошти», - додала М. Вишневська.

comments powered by HyperComments