«Юліна тисяча» спровокувала інфляцію

Костянтин Колісник  |  П'ятниця, 30 січня 2009, 10:26
У Партії Регіонів уважають, що виплати радянських внесків, ініційовані прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, сприяли обвалу національної валюти.
«Юліна тисяча» спровокувала інфляцію

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Сергій Льовочкин, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Депутат нагадав, що днями Ю.Тимошенко у прямому ефірі заявила: виплати радянських внесків торік ніяк не вплинули на інфляцію.

«Заплановані Ю. Тимошенко тільки на 2008 рік значні виплати заощаджень – 20 млрд грн – склали майже 8% витрат бюджету, що важко назвати «мізером». Такий показник, одночасно з масовою піарною кампанією глави уряду з цього питання, просто не могли не привести до накручування інфляції», – підкреслив С. Льовочкин.

За його словами, саме виплати радянських заощаджень стали причиною катастрофічного «розгулу інфляції».

«Торік майже 6 млн громадян України отримали так звану «Юліїну тисячу». Але кожний з 46 млн українців через інфляцію додатково втратив 4 тисячі гривень. Саме на таку суму додатково виросли витрати населення у зв'язку із прискоренням інфляції», – відзначив С. Льовочкин.

С. Льовочкин нагадав, що у цілому за результатами 2008 року рівень інфляції в Україні досяг найбільшого за 8 років рівня – 22,3%. Цей показник також став найвищим серед 50 країн світу, що дають 95% валового світового продукту.

 

comments powered by HyperComments