У відношенні деяких харківських банків буде порушено кримінальні справи

Ганна Глєбова  |  Вівторок, 10 лютого 2009, 11:28
В цьому впевнений головний прокурор області Василь Синчук. Відповідаючи на питання журналістів, він підкреслив – у діях банківських установ щодо підняття процентних ставок в однобічному порядку по виданих кредитах і невидачі депозитів чітко проглядаються порушення прав громадян.
В. Синчук переконаний, що кримінальні справи проти деяких фінансових структур обов'язково з'являться.

«В метушні, що має місце в умовах фінансової кризи, обов'язково з'являться кримінальні справи проти фінансових структур», – вважає прокурор області. Поки ж громадяни зі скаргами на діяльність банків до прокуратори не зверталися, завірив Синчук.

Нагадаємо, першими обдуреними вкладниками стали близько 17 тисяч харків'ян, які віддали свої гроші в Кредитний Союз «Слобожанська Спілка».

Василь Синчук: «Таке враження, що вкладники в полі накопали ці гроші. 17 тисяч осіб завзято, стрункими кроками несли в цей кредитний союз гроші під 36 % річних, абсолютно не думаючи про те, звідки такі відсотки візьмуться».

Мова йде про 30 млн. грн. Обоє засновника кредитного союзу зараз перебувають у слідчому ізоляторі, але повертати гроші вкладникам не збираються. Як повідомив Василь Синчук, засновники встигли вчасно перевести цю суму за кордон або ж «добре закопали».

Нагадаємо, у жовтні минулого року вкладники звернулися в кредитний союз «Слобожанська спілка», щоб одержати свої внески, але гроші їм не видали. Тоді людей не пустили всередину офісу, а незабаром кредитний союз «Слобожанська спілка» взагалі закрився.

На даний момент найрезонансніші кримінальні справи на Харківщині, за словами Генерального прокурора області, порушені щодо фінансових пірамід.
 

comments powered by HyperComments