В Україні дорожчає мобільний зв'язок

Костянтин Колесник  |  Середа, 11 лютого 2009, 15:24
Вчора другий за величиною в країні оператор «МТС-Україна» оголосив про підвищення плати за з'єднання й вартості SMS-повідомлень.
В Україні дорожчає мобільний зв'язок.

В «Київстарі» подібне підвищення провели ще в жовтні минулого року при відновленні тарифної лінійки. Аналітики не виключають аналогічних дій з боку інших операторів.

Плата за з'єднання в тарифних планах «МТС-Україна» з 15 лютого буде підвищена на 22% – з 27 коп. до 33 коп., повідомляє «Комерсантъ».

Вартість SMS у межах України виросте до 39 коп. (раніше становила 30–37 коп.), а на номери закордонних операторів – до 1 грн (раніше 70–75 коп.), повідомили в прес-службі компанії.

В «МТС-Україна» підкреслили, що в абонентів є альтернатива: можна скористатися послугою «SMS-пакет», що дозволяє знизити вартість повідомлення до 7 коп., або перейти на інші тарифні плани.

Не мають наміру в найближчому майбутньому підвищувати тарифи в Beeline.

«Для нас вигідніше залишити ціни на колишньому рівні», – сказав директор з маркетингу «Українських радіосистем»(Beeline-ред) Антон Володькін.

В компанії «Астелит» (life;), – ред.) не змогли прокоментувати свої плани.

Мобільні оператори України при цьому не планують підвищувати вартість хвилини розмови всередині мережі.

На думку аналітиків, це дуже грамотний хід з боку операторів, тому що абоненти, насамперед, звертають увагу на вартість хвилини розмови, а не на вартість з'єднання.
 

comments powered by HyperComments