За долар незабаром будуть давати 15 грн

Ганна Глєбова  |  Середа, 11 лютого 2009, 16:29
Напередодні виборів гривня знеціниться у два рази стосовно американської валюти. Такий невтішний прогноз зробив фінансовий експерт Эрік Найман.
Гривню чекає сумна доля.

Експерт відзначає, що падіння гривні буде тимчасове – після виборів долар знову впаде.

Можливості девальвації гривні у зв'язку з виборами не виключає й член ради підприємців при кабінеті міністрів України Віктор Лисицький, екс-керівник групи радників НБУ. Але підкреслює, що прогнозувати курс валют в Україні практично неможливо.

На його думку, коли Нацбанк і уряд вироблять загальні підходи до стабілізації поточної фінансової ситуації, призупинять кризові процеси, що існують в Україні, тоді можна буде робити якісь прогнози щодо курсу національної валюти.

В свою чергу голова Управління Національного банку України в Харківській області Володимир Качук завірив вчора журналістів, що дефолта в країні не буде, «Тимошенко верстат не включала», а золотовалютного резерву Національного Банку України вистачить на те, щоб розрахуватися за іноземними позиками.

Але прогнозувати можливий курс гривні на найближчий час головний банкір області також побоюється. Вважає, що робити прогноз курсу гривні – справа невдячна. Качук лише зауважує, що той курс, що вимагає Тимошенко – на рівні 6.0–6.50 – нереальний.

А от астрологи, на відміну від фінансистів і банкірів, робити прогнози не бояться. За їхніми словами, Україну очікують постійні стрибки валютних курсів, а криза в країні протриває ще біля п'яти років.

За словами відомого астролога Олени Калантарвої, найкритичнішою ситуація буде в жовтні, коли нас можуть втягти в міжнародний конфлікт. В цей період буде сильний скандал, пов'язаний з президентом України. А ще в 2009 році буде дуже багато мітингів і страйків.
 

comments powered by HyperComments