Пивом по кризі! БЮТ планує ввести новий акциз

Ганна Глебова  |  Понеділок, 6 квітня 2009, 12:38
БЮТ вніс на розгляд Верховної Ради нову антикризову програму. Якщо її затвердять, слідом за сигаретами і вином може подорожчати пиво.
Пивом по кризі! БЮТ планує ввести новий акциз

Крім того, БЮТ пропонує вдарити по кризі податком на нерухомість, а пенсії колишніх партійних працівників і депутатів скоротити втричі – до 6 тис. грн. Про це повідомив депутат-бютівець, член бюджетного комітету Володимир Бондаренко в інтерв'ю виданню ForUm.

«Частина, що залишилася, може депонуватися на їх рахунках. Але в умовах кризи країна не може платити 18 тис. грн. пенсії», – впевнений він.

В той же час пересічним пенсіонерам обіцяють суцільні вигоди: наприклад, працюючі люди похилого віку після двох років стажу зможуть перерахувати пенсію виходячи з нової зарплати.

Другий блок антикризових законів стосується акцизних ставок. «Ми спробуємо ввести акцизи на пиво», – признався Володимир Бондаренко в інтерв'ю газеті «Сегодня».

Проте народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що програма давно застаріла: «Вона не відповідає реаліям і вимагає допрацювання. Розглядати її зараз все одно, що вийти навесні на вулицю в шубі».

Нагадаємо, 30 березня в прямому ефірі передачі «Свобода» на IСTV Юлія Тимошенко перерахувала ті сфери, за рахунок яких планується в подальшому наповнювати бюджет.

Також нагадаємо, що 31 березня депутати проголосували за підвищення акцизу на тютюн, вино и бензин. Першими подорожчають сигарети.
 

comments powered by HyperComments