Харків відібрав гроші на метро у Донецька. Підземка святкує «півперемоги»

Микола Кузнецов  |  Четвер, 9 квітня 2009, 14:25
Гроші на нові станції Харківського метрополітену візьмуть з коштів на будівництво метро в Донецьку, повідомив віце-губернатор Харківської області Володимир Бабаєв.
Харків відібрав гроші на метро у Донецька. Підземка святкує «півперемоги»

За його даними, Міністерству регіонального розвитку і будівництва доручено «знайти 75 мільйонів з об'єму 500 мільйонів на будівництво Донецького метрополітену», пише Медіапорт.

Керівник ДП «Харківський метрополітен» Сергій Мусєєв нагадав, що на завершення і запуск станції «Олексіївська» необхідно 150 мільйонів.

За його словами, державна програма з розвитку метрополітену в Україні взагалі не включена в державний бюджет-2009.

«Завдання регіональних керівників – вибити гроші з резервних фондів, звідки завгодно. Тому зараз ми святкуємо половину перемоги. Те, що вдалося вибити 75 мільйонів – це заслуга місцевої влади, а ніяк не ініціатива держави. Що робитимемо далі? Працювати», – сказав Сергій Мусеєв
.
Нагадаємо, Харківський міський голова виказав сумніви щодо плану Юлії Тимошенко про сумісне «50 на 50» фінансування будівництва Харківського метро державою з місцевою владою.

Він нагадав, що виділення грошей на будівництво повинне пройти процедуру з внесенням відповідної зміни до державного бюджету. «Як би не збиралася прем'єр-міністр допомогти місту Харкову, для цього необхідне рішення Верховної Ради», – сказав М. Добкін.

В той же час він підкреслив, що 75 мільйонів не вирішать проблеми. Проблему з завершенням будівництва двох станцій на Олексіївці може вирішити тільки постійне фінансування робіт, щоб системно забезпечити всі потреби метробуду.

При цьому градоначальник висловив думку, що регіон не зможе набрати необхідні 75 мільйонів гривень, і набагато реалістичніший план – співфінансування з державою в пропорції 30% на 70% – 100 млн. грн. від держави і 50 млн. – від місцевої влади.

У свою чергу С. Мусеєв впевнений, що фінансувати метробуд належить тільки з державного бюджету, і завдання місцевої влади – вибити бракуючі гроші.
 

comments powered by HyperComments