Поштовий переворот! «Укрпошта» повністю змінила перелік і вартість послуг

Ганна Глебова  |  Четвер, 9 квітня 2009, 16:32
Нові Правила надання послуг поштового зв'язку набули чинності 6 квітня 2009 року. При цьому зміни торкнулися абсолютно всіх видів поштових послуг, а також їх вартості.
Поштовий переворот! «Укрпошта» повністю змінила перелік і вартість послуг

Як розповіли кореспонденту «Міської Варти» в прес-службі Харківського обласного відділення «Укрпошти», перше, чого торкнулися зміни, – це поштові перекази і відправлення.

Тепер співробітники поштового відділення повідомлятимуть адресата про надходження посилки, бандеролі, рекомендованого листа або перекладу – не повідомленням, а по телефону, вказаному відправником.

Крім того, у клієнтів «Укрпошти» з'явилася можливість відправляти бандеролі не тільки наземним або повітряним, але і водним транспортом. А за бажання – навіть комбінованим.

Також нові правила надання послуг поштового зв'язку визначають перелік соціально значущих універсальних послуг поштового зв'язку зобов'язання операторів поштового зв'язку, види, категорії і розряди поштових відправлень, категорії поштових переказів, розміри і граничну масу поштових відправлень.

Окрім цього уточнено перелік дозволеного і забороненого до пересилки в поштових відправленнях вкладення, порядок оплати послуг поштового зв'язку; терміни зберігання поштових відправлень, права, обов'язки і відповідальність користувачів послуг поштового зв'язку, а також відповідальність операторів поштового зв'язку.

Останні нововведення – це лише продовження початого минулого року реформування «Укрпошти». Нагадаємо 1 грудня підвищилася вартість поштових послуг в Україні.

Згодом, за декілька місяців, було ухвалено рішення про закриття поштових відділень в віддалених та малонаселених пунктах. А з 14 квітня в Україні будуть презентовані перші 15 пунктів «Укрпошти», в яких можна буде скористатися новою послугою, – «Єдиний квиток».

 

comments powered by HyperComments