Твердий сир поки не дорожчатиме, переконує експерт

Середа, 10 березня 2010, 10:46
Твердий сир у найближчі місяці не дорожчатиме, повідомила "РБК-Україна" експерт асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Інна Іллєнко.
Твердий сир поки не дорожчатиме, переконує експерт

За її словами, до кінця року виробники не могли підвищувати ціни на свою продукцію через низьку платоспроможність населення, але протягом грудня-січня змушені були підняти їх через подорожчання закупівельних цін на молоко на 40-50%.

"Крім того, корективи внесла ситуація з невідшкодуванням ПДВ, оскільки переробники несли збитки, коли дане питання було невизначено. І лише у 2010 р., коли стали розраховуватися з переробниками, ціна стабілізувалася", - повідомила експерт.

Вона відзначила, що закупівельні ціни на високоякісне молоко наразі сягають 4,40-4,50 грн за літр. За її словами, взимку відбувся нетипово високий сплеск закупівельних цін на сировину, які зростали швидше, ніж ціни на готову продукцію.

На думку І.Іллєнко, весняне збільшення пропозиції молока дозволить стабілізувати ціни на твердий сир, але навряд чи призведе до суттєвого здешевлення, оскільки сировини все одно не вистачатиме.

Як повідомлялося раніше, ціни на твердий та м`який сир у лютому, порівняно із січнем, зросли на 7,9%.

 

comments powered by HyperComments