Бюджент не витримує витрат

Понеділок, 15 березня 2010, 12:08
Світовий банк у 2010 році надасть Україні дві позики на суму 850 млн доларів для покриття дефіциту держбюджету.
Бюджент не витримує витрат

Київ отримає кредит на підтримку фінансового сектора у розмірі 350 млн доларів та позику на політику розвитку в 500 млн доларів.

Як повідомив глава представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер, Київ отримає другий транш кредиту на підтримку фінансового сектора у розмірі 350 млн доларів та позику на підтримку політики розвитку в 500 млн доларів.

"Наші дискусії з урядом розпочнуться дуже скоро. Я сподіваюся, що обидві позики будуть видані протягом цього року, щоб допомогти фінансуванню дефіциту бюджету", - сказав Райзер.

Він наголосив, що попередній уряд наблизився до отримання цих позик. "Закон про поліпшення бізнес-клімату був прийнятий ще наприкінці 2009 року, також були зроблені ряд кроків щодо поліпшення ситуації в банківському секторі. Але ключові реформи - ухвалення закону про держзакупівлі, модернізація енергетики, поліпшення інструментарію по стабілізації фінансового сектора, розкриття кінцевих бенефіціаріїв банків, спрощення системи ліквідації компаній - досі не зроблені. І ці реформи стануть предметом наших переговорів з новим урядом", - заявив представник СБ.

Як відомо, за даними Світового банку реальний дефіцит українського бюджету складає понад 10%. Україні не уникнути радикального скорочення і переспрямування бюджетних видатків, зазначають в СБ.

 

comments powered by HyperComments