Шведська ІКЕА передумала відкривати меблеві гіпермаркети в Україні

П'ятниця, 7 травня 2010, 15:18
Про це повідомила директор зі зв'язків із громадськістю IKEA у Росії й СНД Оксана Белайчук, повідомляє агентство "Українські новини". Зокрема, зі слів Белайчук, компанія не тільки відклала пошук нових ділянок під будівництво гіпермаркетів, але й розвиток уже купленої нею ділянки в Одеській області.
Шведська ІКЕА передумала відкривати меблеві гіпермаркети в Україні

"Керівництво групи компаній IKEA ухвалило рішення призупинити пошуки нових земельних ділянок і відкласти плани з подальшого розвитку придбаного нами майданчика на Одещині", - повідомила вона.

При цьому IKEA вважає, що в перспективі роздрібний ринок України є дуже цікавим.

"IKEA уважно стежить за тим, як розвивається економічна ситуація в регіоні, щоб з першою нагодою знову повернутися до розгляду питання про інвестиційні плани на території України", - пообіцяла представниця товариства.

Разом з тим, поки що компанія не готова приступити до будівництва торгових центрів.

Як повідомлялося, у жовтні 2009 Шведська IKEA розглядала можливість будівництва шести гіпермаркетів у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Донецьку й Львові.

IKEA заснована 1943 року у Швеції Інґваром Кампрадом.

Перший торговий центр компанії відкрився 1958 року.

До складу ІКЕА входить виробнича група Swedwood, яка займається виробництвом дерев'яних меблів і комплектуючих частин і має 35 заводів в 9 країнах.

Як повідомлялося, Шведський меблевий гігант також продав свої українські активи - два деревопереробні заводи та меблеву фабрику.

 

comments powered by HyperComments