Харківську ТЕЦ-5 віддали «Нафтогазу України». Подивимося, чи стане нам від цього тепліше

Середа, 14 жовтня 2009, 10:46
Кабінет міністрів України передав в управління НАК «Нафтогаз України» чотири ТЕЦ.
теплоелектростанція, тец

Це ВАТ «Дніпродзержинська ТЕЦ», ВАТ «Одеська ТЕЦ», ВАТ «Херсонська ТЕЦ», ВАТ «Харківська ТЕЦ-5». Про це мовиться у постанові Кабінету міністрів № 1060 від 7 жовтня.

Відповідно до даної постанови, Міністерству палива і енергетики доручено в місячний термін забезпечити вилучення пакетів акцій вказаних ВАТ із статутного фонду НАК «Енергетична компанія України» і внесення їх до статутного фонду НАК «Нафтогаз України».

Мінпаленерго доручено внести відповідні зміни до статутних документів НАК «Нафтогаз України» щодо розширення видів діяльності госхолдинга, а також провести перереєстрацію пакетів акцій НАК «Нафтогаз України» і НАК «Енергетична компанія України».

Крім того, Мінпаленерго сумісно з Фондом державного майна доручено в тримісячний термін провести оцінку пакетів акцій, що передаються до статутного фонду НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, що ще в середині листопада 2008 року начальник виробничо-технічного відділу ТЕЦ-5 Ігор Орловський повідомив журналістів, що трудовий колектив протестує проти планів Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» «прибрати до рук» одне з найуспішніших енергетичних підприємств країни. Спочатку була зроблена спроба збанкротити і захопити ТЕЦ, створивши тривалий простій, потім — спроба захопити це підприємство, змінивши його керівництво.

У червні 2009 року генеральний директор теплоелектроцентралі Олег Шаповалов заявив, що робота ТЕЦ-5 буде повністю зупинена, оскільки підприємство працює в збиток.

... А харків'яни, домівки яких отримують тепло від ТЕЦ-5, пам'ятають, які проблеми з опалюванням були зимою 2008-2009 року.

 

comments powered by HyperComments