Бюджетники отримають зарплату 30 листопада. Міські власті роблять все можливе

Понеділок, 16 листопада 2009, 15:45
Не дивлячись на те, що в міському бюджеті утворився серйозний дефіцит, бюджетники отримають зарплату за листопад вчасно. Міська влада приймає для цього всі заходи.
карикатура гроші

10 мільйонів гривень субвенций, яких Харків добився на сесії облради, в місто ще не прийшли. Але, як і обіцяв мер Харкова Михайло Добкін, продовжуються переговори з Мінфіном на предмет виділення з Держбюджету додаткової суми для міста.

Річ у тому, що цього року бюджет Харкова втратив значну суму через те, що вже після ухвалення основного фінансового документа вносилися зміни в податкову систему. Тільки із-за закриття грального бізнесу Харків недоотримав 43 мільйони гривень.

«Якби протягом бюджетного року не вносилися зміни в податкове законодавство, працівники бюджетної сфери продовжували б своєчасно отримувати зарплату. Враховуючи ситуацію, що склалася, міська влада прикладає всі зусилля, щоб за станом на 30 листопада всі працівники бюджетної сфери отримали зарплату за листопад», – розповіла в.о. заступника міського голови – директора Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева.

Нагадаємо, на сесії 3 листопада йшлося про те, щоб з 85.5 млн субвенцій, виділених на Харківщину для виплати зарплат бюджетникам і оплати енергоресурсів, Харкову дістанеться всього 1 млн 213 тис. грн.

Куди свою частину в 75 мільйонів гривень витратить область, депутати Харківської обласної ради не знають. Тому, як завила заступник голови Харківської обласної ради Вікторія Казакова, є великі сумніви, що розділ відбувся справедливо.

comments powered by HyperComments