Голова ДФС докладно описав переваги електронних сервісів

Середа, 15 червня 2016, 15:33
Платники мають можливість економити час, отримувати необхідну інформацію, не відвідуючи податківців.
Голова ДФС докладно описав переваги електронних сервісів

Про це пише голова Державної фіскальної служби Роман Насіров у блозі на LB.ua.

Завдяки електронним сервісам можна отримати інформацію про зареєстровані/скасовані реєстратори розрахункових операцій та книги обліку розрахункових операцій; про доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків в електронному вигляді; перевірити за номерами банківських рахунків інформацію про перебування волонтера у Реєстрі волонтерів АТО тощо.

В онлайновому режимі через «Електронний кабінет платника» (ЕКП):

- запроваджено оприлюднення інформації з реєстрів ДФС (дані про взяття на облік платників; дані реєстру платників ПДВ; дані реєстру страхувальників; дані реєстру платників єдиного податку; інформація про РРО; інформація про книги ОРО; дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального; реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами);

- впроваджено електронне листування з органами ДФС;

- надано доступ до особистої інформації (індивідуальний календар, реєстраційні та облікові дані, дані щодо розрахунків з бюджетом, перелік отриманих документів та поданої звітності платника податків);

- забезпечено можливість користування сервісами системи електронного адміністрування ПДВ (перегляд реєстру операцій та реєстру трансакцій) та системи електронного адміністрування реалізації пального (перегляд реєстру операцій обсягів пального та реєстру сум акцизного податку).

Також є можливість сплатити податки, збори, платежі, єдиний внесок (для фізичних осіб).

Можна отримати відомості про отримані доходи та утримані податки з ДРФО, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб.

Подати декларацію платника єдиного податку — фізичної особи - підприємця в електронному вигляді.

Також платник має можливість надіслати запит на отримання інформації, заяву на реєстрацію платником окремих податків, зареєструвати податкові накладні та/або розрахунок коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, скористатись іншими електронними сервісами та отримати корисну інформацію.

В рамках компаній декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців фізичним особам через електронний сервіс «Електронний кабінет платника» надано можливість отримати відомості про отримані доходи та утримані податки з ДРФО, заповнити та надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб. Подати декларацію платника єдиного податку – фізичної особи - підприємця в електронному вигляді.

Створено Реєстр платників акцизного податку з реалізації пального, Єдиний реєстр акцизних накладних (ЄРАН) та систему електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП).

comments powered by HyperComments